Quote Of The Day

My Slide

Thursday, April 26, 2012

Aiman Oh Aiman....

video 

salam...ok....kite jumpa lagi untuk edis yang seterusnya...dah tgk video yang kat atas ni...???...ini adalah permainan aiman sekarang..penat ayah ngn ibu beli barang2 mainan utk die..last2..log book ni jugakla yang dibelek2nya...sambil2 bebel dan lagu Ombak Rindu as background...memang sangat romantis gitu...ahahahaha...lama jugakla aiman main dengan log book tu..dan ending nya???...tgkla sambungan video dekat bawah ni...

video

ye..menguap sambil hantuk2kan kepala dekat bucu almari..bertuah punya anak...pastu jerit2 n nangis sendiri...ish2....tp sebenarnya ni bukanlah ending...ending sebenarnya adalah....gambar2 kat bawah ni....=) weeeee....dan hanya bangun jam 7 pagi okek..=) aiman oh aiman...



Tuesday, April 24, 2012

Afif Aiman versi video II

video
video
haaa....video yang atas tu..masa aiman 6 bulan..ye..6 bulan..tulang pun tak kuat lagi ha..tp seronok die main keta gerak2 tu...token habis 5 hengget...ahahaha....n itulah puncanye aiman jadi aiman stereng...

dan yang di bawah tu...adalh video aiman yang terkini....dirakamkan oleh Blackberry Bold III ahad yang lalu...Aiman berusia 11bulan 1 hari..=)....cuba komen tgk...

Afif Aiman versi Video...

haluuu....masih lagi post yang berkisahkan Afif Aiman...kali ni...edisi video...ak nak share ngan korg...video2 yang ak amik dari aiman kecik sampaila yang paling latest ahad lepas...jom kita tgk...video yang paling awal....

video
ha..video ni diambil 7ogos2011...kiranya aiman baru nak mencecah 3 bulan la...camne..comel kan??

ok..now jom kite tgk..aiman meniarap...aiman dapat meniarap jauh sangat..sampai ke KT baru dia dapat meniarap...raya ke 3 ke ke 4 dapat meniarap....ha..tgkla...usaha punya usaha...

video

Thursday, April 19, 2012

Aiman dah nak setahun..!!

salam semua...wow....terasa sangat cepat masa berlalu...terasa seperti baru malam tadi menonton final RL5...menyaksikan Man dinobatkan sbg juara...sebelum dikejutkan dengan panggilan dr isteriku 'rasanya kita kena pergi hospital...ada show nak bersalin'


skrg Shiro da pn jadi RL6 sekaligus menunjukkan bahawa da hampir setahun da masa berlalu...ye...aiman da semakin membesar...da mula menunjukkan kelasakkannya disamping kebijakan dan kecedikannya....

sebotol susu dibancuh dah capai tahap 6-8oz....siap kena sediakan sebotol air masak sebagai peneman di kala penat bermain....rumah telah dan hari2 disepahkan oleh anak bertuah ini...

gambar kat bawah ni gambar paling latest afif aiman..malam tadi snap sebelum beberapa jam selepas itu gedebuk aiman jatuh katil masa tido...


betulla kata org2tua...budak2 kalau jatuh ada malaikat yang sambut...aiman jatuh disambut oleh tingkat2 baju yang sudah dilipat tp belum dimasukkan ke dalam almari...nasib baik juga ak tak masukkan...keje ak lah masukkan baju2 tu semua...

okeh2...kebelakang skiiitt waktu...aiman boleh dikata baru sihat dari demam..giginye nak tumbuh..n dgnt ak beragaknya gigi tumbuh sekali 6 batang..4 di atas 2 dibawah..kalau tak silap kupandang la...tp..dlm demam2..sempat juga die 'drive' keretanya..pengubat demam barangkali....

tgkla ni...hmm..hadiah dari neneknye...flash2back lagi ke zaman beberapa bulan sebelum...=)....alhamdulillah aiman sangat tidak memberikan mslh kpd ayah n ibunye...tak meragam teruk...takat nangis mintak susu n bile lapar je...

jatuh macam mana pun..cucukla jarum camne pun..tak penah menangis teruk2...ahaha..so aku gelarkan die SUPERAIMAN..ahahaha...manjanya pun boleh tahan juge...

tp tokleh nk predict timenye..bile2 die boleh jadi manje semanje2nya...yang terkini...sensitif ..tak boleh ditegur or dipanggil dgn nada suara yang tinggi..akan menangis la jadi nye...

setakat bulan ni..aiman da berjalan ke banyak negeri...selaras dengan misi ibunya utk tahun 2012-1bulan 1negeri...dimulakan dengan Melaka, then ke Kuantan,Tganu,Pahang,Penang n Kedah...semua tu dalam 3 bulan terawal tahun 2012...

gambar atas ni masa aiman naik memanjat cameron highland...kesejukan memaksa aiman pakai sweater...n kedinginan cameron gak wat aiman tido selena-lenanya..ihihihi...

akhirnya...gambar seterusnya adalah hobi n kesukaan aiman yang terkini...

semua benda berbentuk bulat akn dijadikan stereng oleh aiman....bakul baju,kerusi ikea,tutup periuk...bantal bulat...semuanya = stereng...=) terhibur dengan gelagat si kecil ni..

apa2pun...menanti tarikh 21mei 2012 genap setahun afif aiman,anak ayah n ibu yang sangat2 ayah n ibu sayang....semoga aiman akan terus membesar menjadi anak yang soleh dan menjadi khalifah terbaik utk ayah n ibu..SAYANG AIMAN..!

Tuesday, April 17, 2012

Kitab Sang Cupid & Bukan Dari Jibril - ESKLUSIF

Masa yang dinanti telah tiba!

Buat Budak Hitam-Budak Hitam yang sanggup menanti sekian lama,
maka sekarang kami persembahkan kepada semua,
kembar kami yang pertama!!!

Kitab Sang Cupid

Merupakan buku sulung Aziz Harun, yang juga pernah menulis bersama dua lagi temannya sebelum ini untuk zine terbitan mereka sendiri - "Buku Hitam: Dia Tak Gila, Cuma Bercerita...". Mengekalkan tema yang sama, Aziz cenderung bermain dengan segala perasaan yang Tuhan kurniakan buat hati. Bak kata Orked Perak dalam Review Zine: Buku Hitam - "Genre romantis menjadi makanan utama penulis ini. Lenggok bahasa dan diksi yang sangat puitis sememangnya cukup untuk memaniskan zine ini dan mungkin juga mampu menambat hati-hati gadis-gadis sepi yang membaca karya beliau. Kesemua karya beliau memaparkan persoalan tentang cinta, yang mengangkat personaliti beliau sebagai seorang pencinta wanita." Cerpennya - Perghh... Seksi Gila! - yang disiarkan di blog rasmi Buku Hitam Press merupakan pilihan utama pembaca dengan menerima jumlah view paling banyak. Tajuk asal buku ini adalah Merungkai Seribu Satu Emosi tetapi ditukar setelah pihak penerbit mendapati kisah-kisah yang dicoret seolah-olah catatan diari 'Dewa Cinta' yang begitu variasi dan menarik kisahnya, apatah lagi jika tersasar panahannya!


Bukan Dari Jibril

Inilah bukunya yang dirasakan penerbit - "terlalu kasar dan kotor", namun akhirnya diterbitkan jua setelah penulis berjaya meyakinkan penerbit bahawa - "Buku indi perlu berani. Provokasi dan kontroversi harus jadi nasi.". Siapa sangka penulisannya yang dulunya sentiasa menjadi karangan contoh buat calon SPM, pernah hampir membuatkan dirinya disaman oleh Ketua Kampungnya sendiri merangkap Pengerusi Pas Kawasan, selain dimaki-hamun diblog Diatakgila. Azhar Ibrahim (salah seorang penyumbang karya hebat di Zine Satu Malam) merumuskan tindakan mereka yang memberi respon negatif itu dengan ayat ringkas ini - "Mereka tak sampai tahap percernaan yang sepatutnya.". Fikri Harun rela di-ISA-kan, dari terus bebas dengan akal dan mulut yang terpaksa didungu dan dibisukan. Menariknya, siri catatannya ini kesemuanya ditulis di dalam tandas-tandas berbeza sedekat Semenanjung Tanah Melayu dan sejauh Tanah Bersatu Amerika. Selain beberapa kali melalui proses tapisan dari Buku Hitam Press, judulnya juga telah ditukar sebanyak tiga kali, dari Catatan Tandas ke Semangkuk Najis dan akhirnya, terimalah...Bukan Dari Jibril.

Untuk mendapatkannya, emelkan ke afiq_utm@yahoo.com dengan subjek BUKU HITAM PRESS dan kami akan memaklumkan caranya..=)