Quote Of The Day

My Slide

Tuesday, July 24, 2012

Aiman oh aiman..

salam..haluuuu...saje nak share ttg kisah si kecil aiman yg baru dapat kaki n tgh lgiat berjalan kan..=)

last weekend ak ke kuantan. main purposenya adalah utk hantar adik aku ke kolejnya..yelah..da bercuti sempena SUKMA Pahang haritu...so cuti dah habis..naik la kolej semula..

ok...bertolak hari ahad dlm tengahari..sampai di RnR Temerloh sejam stgh selepas itu..disebabkan bulan posa, maka tak ramaila org yg ad kt rnr tu...kedai pun tak banyak yang bukak tghari tu..pastinya diorg bukak kedai menjelang waktu berbuka nanti kan...ok2...aiman tido dari jalan gombak sampaila kereta berhenti kt parking rnr tu..mmg perangainya begitu..sangat menyenangkan ayah n ibu nak travel..huhu..n sampai2 je..tgkla...

video


aiman ni feveret dia adalah menggodek handbag ibu ngn nenek die..so masa ni ad sorg makcik tgh kemas2handbag, die boleh pegi n cakap 'nak..nak'....nak godek la tu...ish2...aiman2...



video 


ha..ni masa hala balik pulak..kitorg balik semalam...berjalan juge..aiman oh aiman...masa hala balik ni aiman bercakap je dari temerloh sampaila ke rumah..sambung pulak malam harinye..dan akibatnya...malam tadi die mengigau..!! aiman oh aiman...=)

Wednesday, July 18, 2012

Aiman makan syiling..!!!

Mayday...mayday..mayday...!!! Tolonggg...tulun..tulun...

=) =) =)

Salam..hehehe....tajuk entry n opening entry tu..hanyalah sekadar gimik di kala anda membaca entry ni...ok2...jgn mara...just nak share tentang Aiman...Afif Aiman, budak kecik yang makin membesar dengan sihat,alhamdulillah dan makin menunjukkan perangai yang macam2...ehhehe...

ok2..kita mulakan dgn video ni..tgkla ek..

video

bukan video aiman..ni video pelakon cilik, Rykarl Iskandar..si kecik ni ak jumpa masa JJD Bangi. Dia jadi guest artiste utk booth Bananana dan ak pulak buat mainstage masa tu..sempat culik die utk bersama2 duk atas stage tu..huuh....mudah mesra budak ni..n bijak juga...

ok2...masuk cite aiman yea...aiman skang lincah da bejalan ha..bukak mata je kalau tak nangis,kompom bejalan...dan aritu masa die dah betul2 stabil berjalan, ak n wife bawakla die ke Sogo..secara rasminya aiman dapat menunjukkan skil berjalan di soping komplex..tgkla yea..

video

ok..ni cite sebenar..melentur buluh biarla dari rebung nye..selalu kita dengar peribahasa ni kan?..dan pd aku mmg benar kata2 ni..sejak 3minggu yg lepas, aiman dgn secara sengajanya menadah tangan utk baca doa masa nak suap dia makan..=) alhamdulillah..aiman belajar perkara yg baru..dan sampaila skang..tiap kali nak makan akan tadah tangan..kdg2terbabas jugak...da suap 3,4 kali baru tadah tangan....ahahah...

and 2hari lepas ak ad ajar aiman cara2nak menabung..ehehe...tu yg mula2 die nak masuk mulut je syiling tu...tapi, lepas diberitahu, 'No, cannot eat, put here' sambil menepuk2 tabung, alhamdulillah aiman faham..tp jenuh gak masa mula2 nak ajar aiman cara masukkan syiling tu...

video
video kt ats ni ms aiman tgh training nk ambik syiling dr dlm tong lain..uhuhuhu..next video plak bila aiman da bejaya masukkn syiling tu...tgkla..

video


yg bestnya tu sbb, lps syiling tu masuk je die akan 'yeayyy..' then tepuk2tgn...***comelsgt
huhuhu..mula2 syiling 10sen agak memberikan mslh utk die...sbb syiling kecik,tgnnye pn kecik...tp dgn kecekalan sibudakkecil ini,mslh tu small the pieces dan dapat diatasi...alhamdulillah..tq Allah krn mngurniakan anak sebijak ini...=)

video
dan ssecomel mana pn aiman..main hobby is still sepahkan rumah yea...tgk la..

video


Monday, July 2, 2012

Ke wedding Irma Hasmie n Redza

salam semua...ok arini nak share skit psl aktiviti malam tadi..euro final??? yupp opkos..tapi tu bukan yg nak dishare kt sini...ada majlis lain yang nak dishare..

actually wedding irma hasmie n redza yg nak aku share dgn semua yang membaca....malam tadi diadakan resepsi belah irma di MAEPS,Serdang. Alhamdulillah tak sesat utk ke sana memandangkan pernah pegi sana awal tahun dulu...

btw, majlis yang sungguh indah..pelamin n susun atur dewan yang cukup cantik n menarik..makanan dari Kuzie Catering cukup sedap..pengantin yang cukup padan...sama cantik n sama padan..SUPER AWESOME...!!!..

semua tetamu yang tiba wajib amik gambar di set yang dah disediakan...then gambar akan diletakkan di guest book, so kena sain...jd secara tak langsung, pengantin tau siapa yang hadir majlis dia..

ha..nilah set yang diperkatakan..da macam penceramah pulak...


lepas sain, di'usher' ke tempat duduk yg sebenarnya free seating utk kawan2 irma...ketibaan pengantin disambut oleh selawat, pembukaan majlis oleh bacaan doa yang cukup syahdu n menyentuh hati oleh Ustaz Don Daniyal...diselang oleh sedikit tazkirah ringkas berkenaan perkahwinan oleh Ustaz Don. persembahan2 yang diadakan cukup menarik..dari In-Team, Usop Kopratasa, juga ada bacaan sajak yang cukup menarik untuk dihayati...

tp tak banyak gambar yang nak disharekan utk semua memandangkan ak boleh pulak tertinggal kamera kat rumah..STRESS..!!!...jadi yang mana ada la ye..kualiti jgn la menjadi isu sebab kamera guna bb je....enjoy the pic yea



pelamin dari kejauhan..
 
pengantin di pelamin..angle senget!

ooop...daapat angle cantik pulak..tapi bakpe Irma gitu??
apa2pun, selamat pengantin baru buat Irma Hasmie dan pasangan Redza Syah Azmeer..semoga kekal hingga ke syurga..cepat2 dapat baby yea..=)

 p/s pic of the day dibawah ni...weee

sempat snap pic aiman dengan Mawi n Ekin =)