Quote Of The Day

My Slide

Tuesday, March 9, 2010

A.K.U D.A.N B.R.U.N.E.I...part I

salam semua...wahh...tajuk kali ni macam best je kan..memang pun..!!!...ak rasa entry kali ni akan catat sejarah as entry paling panjang series nye..ahaha...

mehla kita mulakan cite nye..cite nye bermule bile bos letak nama ak as seorang drpd 4 org yang akan ke Brunei untuk 1 event yang diadakan di sana...memang seronok bila nama ak terpilih utk ke sana...disebabkan suma 4 org ni takde pasport, so kenala pegi wat...

ok2..pendekkan cerite..event ni sebenarnya event 1 Malaysia Showcase yang diadakan di International Convention Centre, Bdr Seri Begawan Brunei...5-7 Mac 2010...hujung minggu lepas la kiranya..seigt ak, kitorang dikonfirmkan dengan masa flight dll dlm hari selasa lepas. so, bile da tau suma tu, barula bole nak plan perjalanan kitorang. mungki rezeki jugakla sebab dpt naik MAS utk ke Brunei.Flight 1155am 6 Mac.

6hb :

Ak decide utk kitorang tido dekat ofis je bagi mengelakkan berlakunya kelewatan. Pg ni kitorang siap dlm kul 830am gakla..n bf ramai2 dekat qaseh. tq to nell n ash yang sudi meluangkan masa anta kitorang ke klia. 9am,bertolak ke klia.perjalanan amik masa dlm 45minit je..kitorang sampai 10am.



terus stlekan apa2 yang patut..demi untuk menjimatkan duit...uhuhuh....kitorang wrap senirik bagasi2 yang kitorang bawak...stlekan check in n dptkan boarding pass cepat2..so adela sikit masa utk jalan2 pusing2klia...before kitorang decide utk masuk ke dlm awal..so jalan2 dekat dlm je la..1125am, pembesar suara da bunyi..MH 730 ke Brunei da bole masuk ikut pintu H4..so,malas nak membuangkan masa disamping tak sabar2 gayanya..kitorang pun masuk jela...ade la 2,3 kping borang yang nak kena isi..H1N1 la..borang pengisytiharan itula....inila...huhuh..

n tepat 1155, pesawat da mula gerak before take off to Brunei...gelagat kengkawan ak memang tak dpt aku lupakan..masing2 yang baru 1st timenaik flight muka seram sejukje..pucat pun ade..
so dlm flight sejauh 1115km ni n amik masa 2j 15m tak banyak benda pn yang bole dibuat..baca paper,dgr lagu n amik gambar je la...before dtgnye pramugari/a bawak makanan.."nasi kandar with fish curry or ' chicken briyani' sir...??"tny pramugara tu...dgn yakinnya "chicken briyani yea"...n ternyata pilihan tu tepat..sebab sedap gile nasik tu...n kengkawan yg lain memang sangat berselera makan..n kesannya???...ape lagi..zzzzzzzzzzzzzz la..huuhh...

kitorang landed dekat Brunei International Airport tepat kul 215pm..n disambut oleh staf Orchid Garden Hotel n En Riza n En Marzuki as organizer..rupa2nya flight kitorang sama dengan penyanyi Hazami yang turut serta dlm showcase ni...

n ade perkara yang cukup mengejutkan n mengujakan berlaku betul2 lepas kitorang kuar pintu airport tu..ape dia??...ha..tunggula next entry...tunggu yea...

2 comments:

noor afzan said...

keje abg afiq nih best la..
leh jalan2 travel samapi ke brunei..

AFIQ zainal said...

huhuh...bole la..rezeki utk ke brunei...