Quote Of The Day

My Slide

Tuesday, November 22, 2011

Pingat Emas dipertahankan...


salam..wow..!!! bersawang lagi...now curik masa utk update..nak ucap tahniah to skuad Harimau Muda kerana berjaya mempertahankan pingat emas Sukan Sea XXVI...Tahniah to coach Ong Kim Swee...memang betul2 ONG lah..!!!...Tahniah semua..kami berbangga..!!! Selamanya Malaysia..!!!

Monday, September 12, 2011

Raya oh Raya 2011

salam semua..post utk raya akan diupload dlm masa terdekat yea...

SELAMAT HARI RAYA buat semua teman2...maaf dipinta di atas segala salah dan silap yang pernah dilakukan..

Ikhlas dari,

Afiq Zainal
Azmanira Aziz
Afif Aiman Mohamad Nurafiq

Wednesday, August 24, 2011

Afif Aiman - 3 bulan dah..




salam..cepat nye masa berjalan...aiman alhamdulillah membesar dengan sihat...21hb haritu, genap 3 bulan...so hari ni 3 bulan 3 hari...=)...aiman da mula bising2 mulutnye..bersyarah je kejenye...skang kalau nangis da ade 2 sebab...lapar or nak tido...=)

seronok melayan kerenah aiman...hilang rasa penat...segalanya la..hihihi..aiman da start nak menghisap2 jarinye ...pantang glove dibukak..memang menghisap sampai bunyik2 la...ish..aiman ni..ikut cape ni..

then, aiman da start nak main dengan permainan2 sekeliling nye...=)..so play pan tu da boleh digunakan.

tgkla gambar kat atas ni...bile digoyang2 je. melilau mata dia tgk semua mainan tu...

skang badan da senget2 nak meniarap...another perkembangan yang sgt ditunggu2...cepat meniarap ye syg ye...=)

tgn makin laju nak mencapai..kaki makin laju mengayuh..nanti besar sket...sepak bola yea...ihhihi...oklah...tunggu edisi Aiman beraya..seronok nak beraya sebab ade aiman...yeay....

p/s : aiman da ade baju raya warna kelabu...siap ade poket utk bubuh duit raya...yeay!!!

Kat bawah ni ade video aiman & playpannye...tq to frens seoffice yang bagi hadiah playpan ni...


video

Tuesday, July 26, 2011

He's My Hero...He's Afif Aiman...

Salam...Halo..update memanglah pasai my hero je kan..afiq jr..huhu...tis time ak nk share gambar my little hero since awal kelahirannya sampaila ke gambar terkini dia...


Di awal kelahirannya..kat umah tok ma



Aiman 12 hari...


Aiman 23 hari..lepas botakkan kepala...


dan genapnye sebulan aiman lahir ke dunia ni..die pun menyarung rompers yang specially bought from Old Trafford..



akhirnya tertido kepenatan selepas penat photoshoot

Latest pic of my little hero...2bulan 2 hari.. juga in MU rompers special from O.Trafford..belang2 version..



Sekian..memang post kali ni banyak gambar tak banyak cite..=)

Wednesday, July 20, 2011

Esok dia 2 bulan...

hai..nama syaye Afif Aiman

wow..wow..wow....uhukk...batuk pulak..tak bersih la acik cleaner ni bersihkan swang blog ak ni..ish...ya..i'm back..selepas 2 bulan menyepi tanpa sebarang berita..last post is pasal baby org kan..n now...NOW SHOWING...ak nak story mory pasal baby aku la...hihihi


post ni sempena genap 2bulan usia putera sulung ak hasil perkongsian hidup ak dengan isteri tercinta...nama yg kami pilih adalah Afif Aiman b Mohamad Nurafiq.(Afif-Punya harga diri ; Aiman-Berkat, Yang bertuah, kanan). Aiman selamat dilahirkan secara caesarean di HKL pada 21 mei 2011 tepat jam 1555 dengan berta 3.4kg. Alhamdulillah Dr Aniz yang menyambut Aiman keluar.. Dr Aniz ni Dr yang sama sepanjang wife ak checkup selama mengandungkan aiman.

Pengalaman almost 3 jam menunggu kat luar blik bedah memang satu pengalaman yang ayah2 je yg dpt rasa...hhuhu...tp syukur alhamdulillah semuanye ok..wife aku kuar siap tersenyum..lega rasanya..ok la tu kan..n terus naik ke wad kelas 1 (single bed-seronok beb boleh ak tidor sama)

n selepas 2 malam tidoq sepital..baby pun da bole kuar..thanx to all nurses n drs yg bantu sepanjang wife n baby di wad 4a bilik 20 tu...1bulan berpantang di danau kota pun memang sangat menarik.ak actually takut nak pegang baby yang kecik sebab leher diorang kan tak kuat lagi kan..tp ni anak senirik tetibe je dpt kekuatan yg dtg tah dari mana tah.hihihi...mandikan aiman...tukar pampers aiman.. pakaikan baju...sapu minyak..pkaikan barut..wow..suma tu sangat best..!!!! yang paling best pastinya..tak cukup tidoq..!!!...

Dan sempena esok insyaAllah 2 bulan usia Afif Aiman, ak panjatkan setinggi2 kesyukuran di atas kurniaan ini dari Dia yg pastinya akan menuntut aku utk bekerja lebih keras lagi...Ayah sayang Ibu..Utk aiman...doa ayah supaya Aiman akan membesar dengan sihat, dijauhkan sebarang penyakit, dan akan membesar menjadi seorang anak yang soleh dan berjaya di dunia & akhirat...
Cayang Aiman..!!!

Ak kongsikan gambar2 aiman masa sesi memakai rompers utk kali pertama..yg pastinya..rompers MU ORI dari UK...tq to adik aku ina yang sempat membelinye di sana..!!!




Monday, May 9, 2011

Menanti harinya..

Salam semua...actually di saat ini aku sedang menantikan kehadiran dia..sapa dia..??..dia la...ish..kome sume ni...hihihi

hari ape aku tak tau...nunggu je bile org umah aku ngadu sakit yang tak tahan..maka akan meluncur lah ku ke hospital bersalin...tapi sebelum tu..ak nak cerita tentang anak2 mereka...

mari kita mulakan dengan anak sahabatku dari UTM dulu..housemate..program..konvo..kkdk..banyak lagi la..Musyriz...buah hati mus n jaa ni namanya aqilah..

ya..inilah dia..tapi aku masih belum berpeluang utk bertemu dengan aqilah..masih di kelantan makan budu agaknya...

ye...sihat kan?..sesihat abahnya...moh jenguk baby yang kedua...anak kepada sahabat lamaku..dari sekolah rendah lagi..jugak officemate ak masa ak bekerja di Les Copaque...yang ni memang fotostat muka ayahnye...baby hizral n farhana..kalu tak silap..fahim namanye..tadaaaaa..

kan nampak macam hizral kan??..sameje kn..??huhuhuhu...ok..next baby plisss...

ok..next is baby acap n rus...juga officemate di les copaque..lebih menarik lagik..rus n acap ni kalu tak silap classmate adik iparku di melaka dulu...dua2 memang pakar animasi..pembuat upin ipin lah katakan..namanya haziq klu tak silap..sama macam nama adik aku yang bongsu daa...

ok..kite cite plak babygurl yang seterusnya..anak kepada kak ijan..ye...baby kedua nye..melengkapkan sepasangnya anak kak ijan n abg abu..damia namanya..adik kepada afiq ni memang comel kan...oopss...afiq adalah anak sulung kak ijan yea...

okeh..last but not least..my ex boss @ lescopaque..anak kepada zaid n azi...yang ni paling junior lah dikalangan yang lain2...namanya tak tau plak ak..tapi pastinye akan menjadi kesayangan warga2lescopaque....now showingg..!!!


ooopsss....ade lagi maa...ni ha..line up baby2 sahabt2 SEC ak yang terlebih dahulu beranak daripada ak..huhuhu...

adam haikal namanya..anak pae n shamsul..boring lama sangat dlm keta yea.......=)

firas...baby alang n shaufiq...cumil kan?..baik je yea..

aleesya..baby ha n hubby...sori ak tak hengat nama hubby kauuu...

ok..3 baby kat atas ni baby2 coursemate ak SEC masa belaja kat UTM dulu...rasanya macam baru je beratur nak daftar subjek masa MHS...da ada baby da masing2 yea...



ni betul punya last...dzafrin namanya..baby fara n syawal..sahabat2 ak masa di KTC..syawal ni kapten okeh..kawen bawah pedang dlu...fara ni lak sesame ber KLM dulu...huhuhu...oklah...pasni entry pasal anak aku plak ek...kira ni tribute la utk korang n baby2 korang...jumpa next entry yea..!!!

Thursday, April 28, 2011

Nur Kasih The Movie (NKTM)



wow...wow..wow...and wow...!!!

ada lagi ke perkataan yang boleh digunakan utk aku gambarkan betapa best n hebatnya karya terbaru Khabir Bhatia ni...superb..!!!


tahniah...tahniah n tahniah to Khabir Bhatia n team...ha..pelikkan..camne aku boleh nonton filem ni wpun tak kuar kat movie lagi kan...ni le cite nye..

actually ak antara yang bertuah n berpeluang utk nengok NKTM ni sempena screenings yang dibuat di salah sebuah panggung yang ade kat kl ni...sesi menonton dengan warga kerja MPB & members2 MyTV3 yang bertuah baru je selesai dibuat pagi tadi...hall yang boleh memuatkan 300 orang ni boleh dikata penuh 3/4 la..

movie yang start dalam kul1030 tu dimulakan dengan speech pendek Khabir as pengarah...apa pesanannya...???...katanya...jgn lah di revealkan isi cerita ini pada orang lain..sebab ape...?..sebab NKTM ni hanya akan kuar panggung pada 19 Mei ni nanti...so...tungguu....gerenti pecah panggung...tapi korang scroll ke bawah..akan ku ceritakan...sila2...

semua gambar ehsan en google...


lineup pelakonnya macam Remy Ishak,Fizz Fairuz,Tiz Zaqyah memang tak mengecewakan...terbaek la...so sape2 yang nak jumpa mereka bertiga ni...ramai2 ke KJH Kuantan 30April n 1 Mei ni ya..dengar2nya diorang akan ade kat sane...

Overall tentang movie ni memang sangat menarik..semuanya la..dari segi jalan cerita...sinematografi(gambar) nya..muzik...shot...framing...suma pun superb la..tu lah yang best nye cite Khabir ni...memang dia power bab2 framing ni...cantik sungguh..

Ok2...ceritanya camni..NKTM ni mengisahkan 3orang pelakon...bermula dari scene..................oooopsssss..no..no..no...no story please..ehehehhe...sori la ye...tak dapat nak cite...hihihi


Taknak ulas lebih2...kang terkeluar plak ceritenye..Jadi 19 mei ni jangan lupa beramai2 serbu panggung yang terdekat utk menonton Nur Kasih The Movie...

semua gambar ehsan en google...

semua gambar ehsan en google...



Wednesday, April 27, 2011

kesekian kalinya....

salam semua....=)...ape yang kesekian kalinye nih..ish...aku ni pun main letak je kan tajuk ni kan..


ekceli..utk kesekian kalinya...hari ni tadi..ak menemankan wife aku gi maternity check die...alhamdulillah dari awal sampailah sekarang...ak tak pernah miss untuk temankan die gi sepital..nasihat ak utk semua para suami n bakal2 bapa..jgn lepaskan peluang utk temankan wife korang gi check up...perasaan yang sangat lain sebenarnye..

tapi hari ni..kureng sket sebab tak payah scan..hihih...ak suka bab2 scan ni..sebab nak meneropong anak yang duk dlm peyut ibunye tu...hihihi...bertambah2 excited nye..nak2 bile tgh scan tu baby tu dah bangun tido n sangat aktif..sampai susah nak scan...

next check up is minggu depan...n minggu depan akan scan..!!!...boleh la nengok baby ku nga wat ape kan...doakan semuanya selamat...amin..!!!

Friday, April 22, 2011

esok...36 minggu...


salam...ha..entry kali ni sangat spesel...sebab aku nak bercerite pasal isteriku tersayang...harini hari lahirnye yang kesekian kalinya...sangat istimewa...1st besday nya yang disambut lepas berkahwin..

Sampai la ni ak tak tau nak belikan ape untuk wife tersayang ni..semalam sudah pusing2 KK Home..tapi di luar kemampuan la pulok...takpe2...masih boleh difikirkan lagi nih...

okeh..kita tgk kat topik tu pulak...ha..wife ak tgh pregnant sebnarnye skang ni...n esok masuk 36 minggu kandungannya....da scan da..n yes...future national striker in the making...yeah..!!!

perasaan aku sekarang ni bercampur baur...happy..risau...tambah2 kalau kena gi outstation kan...risaukan keadaan dia..bila malam pulak..ak akan pastikan dia nyenyak betul2 baru ak tido...urut kaki n tarik kaki memang rutin harian skang ni...guna krim ape tah namenye..huhuhu...buat susu n pastikan dia makan ubat sebelum tidoq..rutin suma tuh...huhuhu..

lagi satu ha....menda alah ni..ye....majalah pa & ma..memang sangat membantu warga2 bapa yang 1st time nak menimang anak yea...wife ak yang selalu beli n aku pun curik2 bace bile die dah tido...ak kena pastikan aku khatam sebelum dia yang khatam...


buku sebelahnye pun aku ade juge..n memang membantu...suma barang baby pun da 90% complete kecuali besen mandi baby ye yang tak beli lagi..barang ibunye tinggal breast pump n baju butang je yang tinggal...barang pun dah packing...2 set...1 dlm keta duk diam2...satu lagi wife ak bawak ke ofisnye...sambil2 ak mmenaip ni ak da pun order sumthin tru online utk ku hantarkan kepadanya..jap lagi sampai la kot..ahaha...ape bendanye tu...macam besala..cekolat yang sangat disukai nya...gambar2 pregnant wife ak ade dlm camera n hp..so tak banyak yang boleh diuploadkan...yang mane ade la kan...


apa2pun..ikut tarikh is 21mei...maybe juga baby yang sangat aktif dlm peyut ibunye ni akan kuar awal...tak sabar nak main2 ngan ayah ngan ibu yea....aku sangat2 berdoa semua urusan kelahiran akan dipermudahkan...n sape2 yang bace post ni doa2kan juge yea....to ibu...i love you so much..moga dengan kelahiran baby kita akn menambahkan keceriaan dlm rumah.. =)

Thursday, March 24, 2011

Semalam yang hangat...UTM FC..

halo..halo..halo...amacam tajuk?..saja kasi teruja sket...semalam yang ak maksudkan kat tajuk tu lebih kurang macam kenangan dolu2 la...huhu...meh nak cite sket..

semalam ak memotorkan diri memusing2 area taman umah aku...bawak anak buah ku afiqah yang memang suka naik motor...minah rempit ni..n ak lalu la area padang bola..ternampak sekumpulan budak tgh training bola dengan gigihnya...terus ak teringat kawan2 sepasukan mase kat utm dulu..UTM FC...sekadar menyebut beberapa nama...Capt,Syuk,JB,Mirza,Usop,Apat,Faqhri,Jamil,Ayam,Vic,Anep,Botak,Papa dll..satu perasaan yang sangat lain bila dapat bermain dengan diorang ni..perwatakan yang berbeza diorang ni tunjukkan bila masuk je padang..


diorang ni antara nama2 yang dah naikkan nama UTM dlm bolasepak...=) ...berkongsi padang untuk latihan memang perkara yang ditunggu oleh ak masa tu..sebab bila da jumpe bebudak ni..memang hilang la masalah...gelak,sedih,penat,sakit sama2 masa training..memang kenangan pun suma tu...skang suma pun da berjaya dlm kerjaya masing2...capt dengarnye kat UK..syuk da menjadi enjineer berjaya..faqhri,apat,anep suma kembali ke sekolah mendidik anak bangsa..(cekgu le tu)...



1st game reunion yang dianjurkan oleh syuk...


harap2nya kitorang dapat berjumpa n main bola sama2 lagi lepas2 ni..=)...

Wednesday, March 23, 2011

Lat Kampung Boy Sebuah Muzikal


Halo..halo..halo...yes..kali ni aku da jumpa sebab utama kenapa aku kena update entry dlm blog nie...uhuk..uhuk..maaf..berabuk sket..sket ape bendenya..spider web suma ade nih..huhu...

dah2..back to the cerite...last nite aku ke Istana Budaya utk menonton teater Lat Kampung Boy Sebuah Muzikal (LKBSM)...akhirnya dapat gak aku tgk teater setelah hajat nak tgk Cuci,Cuci 2,Tun Mahathir The musical tak tercapai...ak book tiket dekat area Grand Circle...tak penah aku tengok kat area situ...harganya boleh tahan la...mampu milik..hihihi...n aku amik tengah,tapi kat ujung line supaya mudah nak kuar gi toilet..(konon)..

ak sampai @ IB dengan wife ak dlm around 8.20mlm...setelah berpusing-pusingan mencari parking..masuk2 je ramai masih berada di ruang IB ni menunggu utk masuk....ada gak yang bergambar..ak sempat snap 2,3 keping gambar before aku terperasan seorang
pakcik yang familiar mukanya..waktu aku tgk pakcik ni...memang dlm kepala "amik gambar...susah nak jumpa dia ni.."...sapa dia ni sebenarnya...dialah Dato Lat..tokei kartun Kampung Boy ni..


sangat peramah Dato lat ni sampai boleh cite pasai kampung dia la...pasai lorong rumah la...n sangat sempoi..dapat bergambar ngan Dato Lat ni memang rasa puas hati sangat..wuuhuuu...da tak ingat da nak amik gambar ngan pelakon2 lain...huhuhu...

show dimulakan dengan nanyi lagu Negaraku..huu..tak penah dlm sejarah ak tgk teater kena bangun nanyi lagu Negaraku dulu..mungkin perubahan yang IB buat kot..ok la tu..n takde gambar yang boleh disnap sepanjang show sebab ade staff2 yang da stanby ngan laser ijau utk disuluh kepada siapa yang menggunakan hp @ kamera...korang igt dlm stadium je ke ade laser..IB pun ade tau..1 block before rehat punya show menceritakan kisah Lat dari kecik sampai ke besor sikit...

Then 2nd block sambung sampai le habis show dlm round kul 12...ape kesahnye teater ni?..pada aku lain feel nya berbanding tengok teater Pramlee Musical..sebabnya??..sebabnya..ak da terbiasa dengan Pramlee..jadi kisah hidup dia sedikit sebanyak kita dah tau..tapi Lat..??..aku hanya kenal dia sebagai seorang kartunis je..tak tau pun kisah hidup peribadi nye...

jadi teater ni telah secara tak langsung memperkenalkan Lat kepada org ramai..tentang kisah hidup dia..camne dia dari kecil sampai ke sekarang ni...1st komik Lat, 3 Sekawan-menangkap pencuri berjaya dijual pada harga 25ringgit(pada ketika tu tinggi woooo nilainye) pada usia nya hanya 13 tahun..!!!...wow....kisah kerjanya di NST.pengembaraan dia ke luar negara dll lagi..memang bila tgk teater ni terasa macam bace komik je..watak2 yang fofular dalam komik macam mrs hew di tonjolkan lagi..lagu2 pun menarik n sangat happy ...memang tak ngantuk la..

habis show ada sesi bertemu pelakon2 di ruang legar..sempatla snap sikit gambar2 nye...




ak rasa semua yang menonton puas hati dengan show yang dipersembahkan..set yang digunakan pun simple je...tapi memang menarik..huhuhu...ap mencadangkan korang2 yang belum tengok,pegi la nengok yea...memanglah sangaaaaaaatt best... =)...lain2 koleksi gambar ada di bawah yea...