Quote Of The Day

My Slide

Tuesday, December 23, 2008

habis sudah AUG...

salam semua...
sangat lama rasanya aku tak menulis dlm blog ni..maafla ek suma...sibuk uruskan AUG ni...
14th AUG 2008..sukan universiti asean ke 14..baru habis kelmarin...21hb...
semalam aku baru je anta atlet aku balik...

so...nanti kita sambung ek ngan gambar2nye..gambar kursus pun tak letak agi kan
sekali arung je ar ek...

Tuesday, December 2, 2008

Kursus Siri 2 AUG

salam semua...
fuhh...pena tke aku ni ek..
sebenarny ak baru balik dr ukm..utk siri 2 kursus sukrelawan aug..n aku kena jadik l.o..gambar tu nanti la ak attached kan..thank to en harun n neneng yg da jadik supplier gambar2 ni...

so secara keseluruhan nye kursus ni ok la...aku bagi bintang separuh dari 1 bintang..hahahaha....n ni dpt cuti 3 n 4 hb b4 kena lapor diri balik 5 hb nanti...huuhh....raya haji ku di ukm..hahaha..tidak mungkin..balik uma je la kan..

kat ksus ni aku belajar la camne nak jadi l.o ni kan @ pegawai seranta...(betoi kaa)...untuk kontinjen indonesia...ya paakkk....hahahaha...n insyaAllah ak akn prepare kan mental n fizikal utk menghadapi AUG ni..
untuk kengkawan lain..janganla tarik diri ek..sunyi blok tu nanti...kita sama2 ar meriahkan AUG tu nanti...

si ...jumpa nanti di tajuk GAMBAR KURSUS AUG...

Monday, November 24, 2008

kenduri kawen..

salam semua...
ai..skang kan tgh cuti sekolah kan..so banyakla undangan majlis kawen nanti..n dikala umu ini sedang meningkat naek..pstinya kenduri kawen tu kawan2yg punya kan..

so selamat melayari hari bahagia utk kawan2 aku ek..

to epi saudi: sory tak dapat datg mjlis ko kat kemaman..aku anta azpar je as wakil aku...hahahah

Saturday, November 22, 2008

mari mengemas....


salam ceria semua...ceria mendenye yop...da kul 4 pagi ni ape lagi yg aku buat tak tido agi ni...

ak bancuh nes 3 in 1 tadi...tambah coffe mate sket kasi sdap sket...sebab nak ngemas beg...huhuhu....ade la 2beg besa...2 beg kecik utk aku bawak balik sok nek bas...yuhuuu....kl here i come...tetiba aku jadi rindu sama kl...sama suma orang...kat famili...mama...abah...adik2...akak n abg ipar aku..pekaba la akak aku tu..lagi 3bln jadik pakcik la aku...huhuh....hope dia sihat ngan kandungan dia..rindu kat DR peribadi aku...mlm ni dia oncall..nak kol dia la japgi...tp mst dia nga tido kat wad tuh..misi tlg kejutkan dia ek...huhuhu....

kat iman.aina...n afif...bebudak kecik sebelah umah aku...esok abg ngah balik tau..nanti kita main sma2yek.huhuhu...baby sitter la aku nanti...

ni pun tinggal brg2toilet blum masuk agi...pastu ade lagi2,3 helai nak masuk dlm beg..tp masih sedang disidai...huhuh...meja komp ni pn da kemas...mp3 pn nga ngecas...so..tunggu hari siang la...nak tido ke tak ni ek..huhuh...tak tau la aku....tapi skang ni nk last cek tgk ape yg tertinggal ke kan...huhuh...so...gerak dulu ek..

Larian AUG 2008 - Politeknik JB

salam suma...
ni saje nak cite sket pasal larian obor AUG 08..kelmarin 20 nov 08 aku ngnlagi 38 atlet utm gerak ke poli jb (PJB) kat p.gudang...smp sana kul8 pg..disambut oleh warga tn umah..ramai gak ar tn umah yg join nih..ade ipt lain gak yg kelihatan mcm uitm...unikl...

kami diberi tshirt larian.warna biru n itam..bfast n lunc..

mcm besa ade perasmian...gimiknya agak menarik n tak penah dibuat org b4 ni...aku rasa la sebab aku 1st time digimikkan ngan ketibaan pesawat.ade bunyi mendarat agi..so after penyerahan obo tuh..kami start lari dr pjb smp cekpoin ke2...dlm jarak kira 2km gak ar..pstu nek bas n tunggu kat cek point 5...dr cekpoin5 tu...habiskan larian ke cekpoin 9 at kolej komuniti...agak kepenatan gak ar sebab tak well strechingkan..tp main redah jer...gambar nnti la ak try update kan...so..jmpa lain masa...ptg ni nak balik kl...so..selamt bercuti semua....!!!!

Saturday, November 15, 2008

Sejarah silam...


Masjid Jamek Kuala Lumpur...
















Jalan Bukit Bintang...

















Petaling Street...

Friday, November 14, 2008

Raudhah...video version

Salam semua...aritu ade liriknye kan..ni ade la skek lagunye n camne bunyinye lagu Raudhah ni..ak serius bangga dgn DeHarmony sebab buat seniri lagu ni(kalau tak salah info la)...so..selamat terhibur..gambar dlm video tu sekadar hiasan je..n simple sangat...


video

Wednesday, November 12, 2008

camne pengurusan ni...

salam..ai..bengang plak aku ngan pengurusan nih..kejap kata gini..kejap kata gitu...ai..ntah la...nak khidmat kitorang ke taknk ni?kalu taknak..btau je..bley wat keje lain kan...mmm....banyak betol birokrasi nye...

Monday, November 10, 2008

exam oh exam...

salam suma...macam apat gak aku ni...da lama ta mengepost..

mmm...lusa 1st paper aku n last paper aku sabtu...hahahaha....2 paper je tapi idup mati ku..insyaAllah...berkat doa keluarga...takde masalah...berkat doa kawan2..doakan aku ek...

Tuesday, November 4, 2008

Raudhah...

Tuhan...kuserahkan...hatiku..ragaku...
Rela..kerinduan...kasihku padaMu...
Kerana masa silamku..
Sepanjangnya oh berliku...

Kehidupanku bermula pabila kuterasa
Seruan keinsafan mengajarku kembali..
Kerelaanku teruji akhirnya kusedari..
Indahnya wajah..ukiran sejati..

Raudah...sentiasa menjadi rebutan...
Raudhah...meninggalkan seribu idaman..
Supaya ku di sampingmu...
Kuterasa kebahagiaan di syurga..

Kehidupanku bermula pabila kuterasa
Seruan keinsafan mengajarku kembali..
Kerelaanku teruji akhirnya kusedari..
Indahnya wajah..ukiran sejati..

Raudhah - De'Harmony KTC....

Monday, October 20, 2008

renungkanla...

seawal pagi ni aku di buzz oleh sorang kawan yg berkongsi satu madah kata...

Apabila kita ingin berteman, Janganlah kerana kelebihannya, Kerana mungkin dengan satu kelemahan, Kita mungkin akan menjauhinya…. Andai kita ingin berteman, Janganlah kerana kebaikannya, Kerana mungkin dengan satu keburukan, Kita akan membencinya…. Andai kita inginkan sahabat yang satu, Janganlah kerana ilmunya, Kerana apabila dia buntu, Kita mungkin akan memfitnahnya…. Andai kita inginkan seorang teman, Janganlah kerana sifat cerianya, Kerana andai dia tidak pandai menceriakan, Kita mungkin akan menyalahkannya…. Andai kita ingin bersahabat, Terimalah dia seadanya, Kerana dia seorang sahabat, Yang hanya manusia biasa…. Jangan diharapkan sempurna, Kerana kita juga tidak sempurna….-renungilah

layang2terputus talinya..

berarak mendung kelabu
mengekori langkahku
sepanjang kehidupan penuh dugaan
NAMUN AKU TETAP AKU..

ku cuba dan terus mencuba
mencapai suria
walau mebakar jiwa walau aku dihina
NAMUN AKU TETAP AKU..

derita oh derita
engkau di mana-mana
walaupun jauh aku lari mahupun berdiam diri
namun indah mimpi dari realiti
hidup ku tanpa arah bagaikan layang2 terputus talinya

derita oh derita
engkau di mana-mana
walaupun jauh aku lari mahupun berdiam diri
namun indah mimpi dari realiti
tapi pasti di satu hari nanti sinar suria kan menjelma


ku cuba dan terus mencuba
mencapai suria
walau mebakar jiwa walau aku dihina
NAMUN AKU TETAP AKU..

hidup perlu diteruskan....!!!!

mmm...tajuk kita arini macam berat je kan...sebenarnye takde pape pun ..(yeke...)...

thankx to gentz @ ghazali @ abang ghaz(hahahah) yang telah menolong aku menenangkan hati yang sesak & sebak sepanjang arini...mmm...

apa juga yang terjadi..hidup ini perlu diteruskan...dugaan yang datang tu hanya sebagai ujian je...dugaan juga anugerah...anugerah kpd kita dari Dia...tu tandanya kita sedang diperhatikan oleh Dia,Allah SWT...so,aku akan kuatkan semangat utk teruskan idup ni...YaAllah ...kuatkan semangat ku...

aku taknak idup aku ini menyusahkan org lain...aku igt keon kata..."perubahan memerlukan pengorbanan"..jadi...kalau aku nak kan perubahan, aku kena berkorban..n kali ni aku rasa aku nekad utk wat satu pengorbanan yang besar dalam hidup...

mama pun penah pesan..."biarla org buat kt kita...jangan kita buat kat org"...mmm..aku pegang kata2 tu...mama org yang paling sabar dalam dunia..n aku sangat mengagumi kesabaran mama...sayang mama...!!!

lagi ape ye...takde apa2 da kot..maaf kepada semua insan yang pernah aku bebani..yang pernah aku wat salah kat dia...maafkan diri ini...

"ku serah segala ketentuan..biarlah masa yang berbicara.."

Friday, October 17, 2008

latihan da bermula....

"hai kawan2...bla bla..."....aku senyum je baca msg tu..manager bola utm anta kat suma player...heheh

so..start minnggu ni..utm fc da wat open select utk student utm turun cuba nasib..n bagi yang bakatnya da dikesan...da pun dapat panggilan utk turun training bagi persiapan menghadapi liga masum sem depan..n maybe utk sukan masum (if ade la)...

tak sabar rasanya nak kembali ke paadang..hehe...training ngan kawan2...kat padang la tempat aku lepaskan tekanan ngan kengkawan sepasukan...

ok guys..jumpa kat padang next week...steady UTM FC...

Tuesday, October 14, 2008

jamuan raya klm...

salam....
dekat seminggu pending tajuk ni kan.. bukan ape..igt nak tunggu gambar..tp takde repon dr pengambil2gambar..tu yang edit je ar..
gini...11 okt aritu...KLM ade wt jamuan raya..n secara tradisi nye adik taun 1 la yg jadik pengarah nya...so taun ni giliran nadia...

so hari kejadian tu pas amik sate ditgh ujan dlam kul330ptg tu...ak tolong ar dak2ni bakar sate tu..thanx to ainul n zizie tlg bawakan sate tu dr t.u ke s01...kitorang br3 start bakar dlm kul4 gitu..sb4 nabil,asport n k dtg utk bantu bakar...700cucuk be kitorang bakar..n macam besa la...sate yang lidinya da putus dek terlebih bkar...akan jadi 'mangsa' pembakarnya..ahhah

malam tu pd aku meriah la...mungkn lakonan pelakon2 dr uni al alaska tu yang menggaamtkan suasana..training macam hampeh je...tp lakonan seri melor(pot) n pekan(amar) memang top..tak dilupa mak dara (tika bard).huhuh..ap2pun..aku doakan semoga kemeriahan jamuan di klm sentiasa beterusan...

"kalau tak dipechakan ruyung..manakan dapat sagunya"

syabas mt jamuan aidilfitrl...UNITY IN AIDILFITRI....

Monday, October 13, 2008

fuhh.

fuuhh...memang rezeki hari raya la katakan...banyak nye uma nak kena gi kan..huhuh...
sampai ade yan tak terpegi kan...mintak maap utk kengkawan yang tak sempat ku nak gi umah korang ek...

semalam je 3 umah dr ptg ke malam...nsib bek ptg tu sempat ke pdg utk meneutralkan soto2 yang telah dimakan...umah seta ngan umah ikin jadi sasaran..haha...dua2soto kan...huhu...

malam plak uma wak kadari kat kejayaan 63..bertambah knowlegde ttg jalan2 kat t.u ni kan...

so..lepas ni masa utk buang suma lemak2 yang ade ye...

selamat membuang...!!!

Saturday, October 11, 2008

petir oh petir....

praaammmm....

sekali je petir masa ujan kelmarin...tp efectnye....modem kami meletup...n terpaksa di anta ke ospital besar cytech..hhhhaahah

dapatla pinjam modem tm dr cytech..skang ngan nak setting spaya kami semua ber6 boleh guna...huhu....

so..moralnya...jamngan on pc ye masa ujan...

Thursday, October 9, 2008

nasib baik 2

sampai pontian..aku stlekan keje ape yang patut...n dalam kul 430 gitu aku gerak balik utm...cuaca nye samae gak macam tadi...n aku boleh terlupa ade roadblok...masa nampak keta berderet je..aku cuba la nak potong..tak sedar jalan tu kepala simpang...tekan brek je...himpit kiri..masa tu dari jauh da nampak polis kat depan nun da jenguk da kat aku..dalam ati...kompem kena tahan ni..smp je kat roadbloktu..polis suh ketepi..aduhhh...buka ar tingkap...

"encik memotong kat simpang tadi.."...dlm kepala ape alasan nak bagi ni..aku kata la ..."sy nak cepat...nak pulang keta kawan cik..tak sedar simpang"...ehehhee..alasan standard..polis tu mukanya nak garang..aku kuarkan lesen tanpas disuruh..huhuh...pastu dia blah...aduhh..saman ke...sekali dia patah balik n kata..."jangan buat lagi"..aku pun tak tunggu lama..terus blah...fuhh...alhamdulillah...nasib masih di pihak aku...maceh abang polis...

smp t.u aku singgah melana dulu siap2nak ke pdg..n sollat asar..ak pulang keta yoe dalam kul6 gitu..nterus kee pdg...tp ngak ade org...n ari pun ujan gak..so aku pun patah balik ke uma...redah ujan renyai....

smp umah aku sambung la ber ym...huhu...syuk plak buzz dia kata dia training free kik sesorang je tadi..sori la bro.igt takde org kan...esok aku turun ek..die nak amik suma freekick pasni tau..mesti banyak gol utm fc syuk akan jaring kan...huhuhu....

malam plak..aku masuk utm nak bayar duit jamuan ry klm...b4 singgah s33...n balik smula ke umah..aku da rs ade urusan yang tak sttle lagi tp tak dapat nak pikir ape...mm..at last..aku teringat..aku patut jumpa ijud kat ktdi anta sample kemeja f1 customize..aduh...nasib ijud kata esok mboleh lagi...n skang aku duk ngadap pc..dr tadi lagi..pasni la nak tido..
esok nak gi u.sukan plak...

so..kite tgk esok jadi ape pulak ek...

choww...

"yang bulat tak datang bergolek..yang pipih tak datang melayang"

nasib baik...

fuhh...perjalanan hari semalam sangat lain daripada hari2yang lain bagi aku..tp ntahla...

actually harini aku nak luangkan masa utk company..anta order yang mana de masuk...

nak dijadikan permulaan citer, pagi hari after bangun aku mengelamun sekejap...terbangun pun sebab ade kol dari 1 no yang takde dlm fon book...kol dari mcd..mintak pulangkan kad..YaAllah...cammne bole lupa ni...aku patut nk pulangkan awl2naik cuti tu hari..tp terlupa...mm..pas pinjam kete yoe..viva putih (maceh yoe)..aku drive kuar utm n gi la pulangkan...n ade la dapat rezeki sket...buat makan tengahari kan...

aku teruskan journey ke johor jaya nak ke kedai utk amik baju yang aku ade order...b4 tu kol ar takut barang nye tak ready lagi kan...akak tu agkat n kate..ok bole datang amik..aku pun drive la...cuaca sangat cerah..n tgh makan tu boleh plak terlepas flyver nak ke tebrau tu...terus la aku ikut jalan jauh..ms tu da kul1..keta penuh da ats jalan..lunch our kan...smapai 1 da nak 130..nasib bek boleh gi amik lagi...pas amik tu aku kol julie..die keje kat giant plentong..dala nak gi sana bole salah simpang..tensen btoi....so aku pun alang2nak mencari surau utk solat..aku gi la jumpa dia kejap..borak2 ttg utm..hal2 semasa..huhu...

pas solat..dalam kul2lebih aku sambung perjalanan aku..dari j,jaya ke pontian...aku ikut 2nd link...betui ke highway tu nama 2nd link aku pun taktau..yg aku tau ol dia 2.30..(thankx to zul ktsi yang ajor aku jalan tuh)...odw tu..kejap ujan..leabt..renyai..panas..ujan balik..renyai balik...sampaila ke pontian cuacanya gitu...n odw tu gak ade roadblok after p.nenas tu...

sambung next post ye..

Sunday, October 5, 2008

selamat pengantin baru...!!!

salam aidilfitri utk semua...arini 5okt 08 = 5 syawal 1429h...mm..ari ahad...aku patutnya balik malam tadi tp..ujang tetiba tukaq plan...so..aku no hal je kan..then malam ni la baru nak bertolak balik ke jb...

semalam...??...aku telah menyongsang berbanding jutaan rakyat msia yg len..bershoping selepas raya...!!!..aku gi sogo semalam...bawak buah ati berjalan2...uhuh...punya la tenang suasana kat sana kan...nak pilih baju pun senang je..suar pun senang..promoter kat sana pun senang nak melayan customer nye..huhuh....so belila aku sepasang suar ngan kemeja...malam raya da beli sepasang suar ngan tallipinggang da..so complete da la kot..huhuh...

eh..bukan psal soping ni yg aku nak cite la...tgk tajuk kat atas tu...sebenarnya aku nak kongsi satu cite ttg satu majlis kawin yg aku gi ni..huuh...cucu atok n nenek yg jaga aku masa kecik dulu kawen..nama dia hidayat wahyudiyono...kitorang panggil yudi je...n yang best nye nama wife die kan..HANA...biasa je kan??..tp nama penuh wife die hana sun young park bt abdullah...alhamdulillah..bertambah lagi sorg umat islam kat mesia ni..seronok tgk pengantin pompuan dari korea ni kawin..jalan laju la gak masa yudi ni sampai..huhuh....

nek atas pelamin tu ade sanding sket..tersenyum je aku nengok hana ni duk atas pelamin tu...huhu...mak ayah dia pun ade kat majlis tu gak..mak dia pakai baju kebangsaan korea kot..ala2 kimono gitu..tp macam besar lagi je..ayahnya pakai kot..kul1 tgahari tuh beb...cermat je mak ayah hana tu nepung tawar..huh...n pasangan pengantin sangat secocok..aku doakan mereka bahagia sampai ke akhir hayat...tu je yang nak dikongsi kan..

"direnjis2 dipilis..ditepungila tawar..hai beras kunyit ditabur ..disiram si air mawar..."

Friday, October 3, 2008

hari raya...

salam aidilfitri semua...=)...ak pasti di saat aku tulis blog ni..hampir semua masih ade kat uma lagi..mungkin ade yang da kembali ke utm pun...huhu...sj nak berkongsi cerite ttg raya..huhuh...

pagi 1 syawal..macam besa la kan solet sunta..puhh...punya la ramei org kat madrasah uma aku ni..ntah nape tha..mungkin jugak sebab nak dekat pmr so ramai la yang tak balik kg kan...huhu.so sesakla kl...pastu bersalam2man la kita kan..pas beraya ngan mak ayah aku..aku terus tukar uniform sebab nak membakar sate..huhu

mslh sket sebab arang basah.huhuh..malam td kl ujan lebat..ujan berkat nak syawal tu...syukur...tap akhirnya menyala jugak api..so.membakar la aku kat belakang...makan asap je beb...

huhu...pas membakar aku gerak gi ampang..nak gi beraya...macam besala...jem nye kat ampang tu.fuhh..tuhan je yang tau...huhuh...aku balik pas zuhur...then terima tetamu...tunggu akak aku ngan a.ipar aku sampai dr tg karang...

ptg tu gi beraya uma makcik aku plak kat damansara..sampei le malam..fuh.....banyak nye dugaan raya2 ni kan..dugaan makanan la yang pastinya..apa2pn..pas raya ni masa untuk kembali membuang semua ketupat...lemang...yang ade kat dalam perut tu kan..

so..raya sebulan tau...!!!!selamat ari raya...

"kesyukuran dalam kemeriahan..."

Tuesday, September 30, 2008

macam2 ucapan kan...

huhu..menjelang 1 syawal ni kan...hp ni tak enti2bunyi msg.."alamak ade msg pulak"..."masaj..masaj.."..."teet..teet.."...meriah juga la kan...klu tgh tido memang tak lena la kan...taun ni aku dapt banyak pattern ucapan raya yang nak aku kongsikan...huuhuh..

bila ry line bz gila..masa tu maki pun tak guna,maxis..celcom..digi semua sama...org bijak xyah tunggu raya,ucap skarang pun bley apa..!

bagi lisan yang tak terjg,janji yg terabai,hati yg berprasangka & smua sikap yang menyakitkan hati kupohon ampun & maaf...

setitik embun di atas daun,jatuh ke bumi ibarat ujan..dosa bertimbun mohon diampun,terdetik khilaf mohon maafkan...

baju kebaya kain sutera, cantik dipakai puteri jelita,sms diutus pengganti kad raya, tanda ingatan lebaran menjelma

satu syawal menjelang tiba, takbir bergema menggegar jiwa,sekiranya ada salah & dosa,
ampun
dipinta di hari mulia...

semut kenyang lalu tertidur,kerengga pengsan lalu terjatuh, andai tak sampai tangan kuhulur, kupohon maaf dari jauh

syawal kunjung tiba,tanda kemenangan jiwa merdeka...hati & kata kadang mencalit luka,kala bermakna ini,kupohon ampun maaf andai tersalah & terasa


yang ni macam agak unik dari yang lain..ala2general di hari raya gitu (ape aku tulis ni)

prasarana dibina maju negara, maaf dipohon pd lebaran, menemu keluarga menyatu bangsa,selamat perjalanan kukuhpersaudaraan...


ucapan omputih pun ade beb...

dear fren..b4 the sun rises on this syawal, b4 ramadhan fades n b4...the networks gets jammed,wish u happy hari raya n maaf zahir batin...PUN ADE JUGAK...

yop..belum kira yang guna loghat negeri masing2kan...

kalau dilapek sebosar kuku,kalau dibontangsebosar alam, kok hilang dichagi ko hanyut dipinteh,kok tonggolam disolam,datang biarla nampak muko,kok poie biarla nampak belakang,jauh dihimbau dokek digamit,seuntai salam sojambak kato,dogup bicaro moghisik raso...maaf den pinto

Tunggu2rayo da dokek..baka lomang robuh ketupek,nak anta kad ghayo da tan sompek,anta sms jo yang copek...

ramadhan hampir berlalu..syawal bakal menjelma..

saat ini..jam dinding uma aku da 515ptg...kurang 2 jam lagi..azan maghrib akan berkumandang..tandanya..berlalula sudah ramadhan utk taun ini...n menjelma la syawal...

mm..sedihnya ramadhan da nak habis..sejujurnya aku rasa posa taun ni sangat menberikan kelainan utk aku....dari segala segi...sukar nak digambarkan...harapnya umurku dipanjang kan agar dapat bertemu ramadhan tahun hadapan...insyaAllah...untk semua jgn lupa bertakbir malam ni ye..

menjelang syawal ni..kl masih lagi sesak dengan kenderaan..takbalik kg ke depa ni ha?..ntahla..aku pun takde jawapan..tunggu mlm ni la..malam ni hampir semua tempat yang menjual kuih..baju or segala2nya yang berkaitan ngan ry akan wt lelong...mst ramai kan org yang berpusu-pusu nak wat persiapan terakhir...besala org kta ni..ade je yang tak cukup menjelang raya ni..so...selamt mmbeli belah utk semua...

taun ni buat taun ke3 nye aku beraya di kl..huhu..trasa rindu bangat ngan kampung kat kelantan ngan perak..bila la nak balik ni kan...takpe...ade rezeki sampai la lagi aku ke sana...

buat smua...selamat menyambut ketibaan syawal...!!!

"bila tiba hari raya..semua insan bergembira..."

Sunday, September 28, 2008

ramainye manusia...

ai...semalam 27sept2008...ari sabtu...

mmm...tengahari semalam ak gerak gi jalan tar..ajat ati sesaje2 nak tgk2 barang kan..mula2gi hkl dulu amik sumone spesel...hahha......then gerak ar gi kl sentral..gi anta baju kat udean...then parking terus nek putra gi masje jamek...

sampai sana tunggu adik jap pastu terus gerak gi jalan tar..masuk je masjid india..tgk suasana nya biasa je..org ramai tu biasa la kan...pastu terus la aku menapak masuk jalan tar...masa tu da terasa padatnya manusia..dalam ati aku..menyesal nye datang arini..da tau ari sabtu lagi mau dtg ke..haha..tapi takpe la alang2 da sampai kan..dalam ati aku..memang berhajat nak beli selipar kan...aku da pun singgah la awal2 masjid india tu..survey2..tawar2..ok la harganya dicompar ngan kualiti yang pd aku ok jer...korang bayangkan la...dari masjid india ke campbell tu aku berjalan amik masa 45minit...terlalu sesak dgn org yang membeli belah mungkin di saat terakhir ni...sampin la..baju melayu la..tudung la...ape lagi?...kuih muih...suma la....so..sampai je ujung sana...kitorang decide utk tak patah balik ikut dalam...pas jeling2tgk jersi kat campbell tu aku pun gerak semula patah balik dr sogo gi putra masjed jamek...penatnye...

agak mengantuk da waktu tu.tp gagahkan la gak kan..uhuhuh....akhirnya aku sampai juga umah setelaah mengharungi ljalan yang agak sesak jugak...
esok camne la ek suasna kat jln tar tu...

"jangan boros ketika berbelanja..belanja ikut kemampuan...=)..."

Friday, September 26, 2008

macam-macam hidup ni...

mm...kadang2 kita rasa terlalu sayang sangat kat sesuatu benda tu or mayb seseorang tu...sampai taknak berpisah rsanya...kalau kapel tu kan...nak berpisah je.."inga i ye..."..tak pun.."kenang daku dalam doamu"...fuhh..syahdu kan...kalau beli barang tu..jaganya separuh mati kan...kalah jaga nyawa sendiri..huhuhu....

Tapi hidup ni kan ke da ditentukan..kadang2 kita perlu juga untuk terima kenyataan bahawa sesuatu itu tak mungkin menjadi milik kita selama-lamanya....kalau takdir kata da tiba masa utk berpisah..akan jadi juga...qada' n qadar...perlu kita percaya..n andai satu hari ia kembali pada kita semula...masa tu...pastinya ia sudah kembali ditakdirkan utk kita memilikinya...percaya la dengan kuasa Yang Maha Esa...
Dia lebih berkuasa.....sekadar mencoret luahan hati tentang perkara ni...sebab asyik berlaku keliling aku je skang ni perkara gini...

"CINTA yang sejati,hanya CINTA kan Ilahi"

Thursday, September 25, 2008

nakk balikk...!!!

pagi tadi last klas..itu puns ebab ade test ecad.prof khalil watkan...macam kelakar pun ade test tu...kertas jaawapan paling unik penah aku jumpa selama kat utm ni...hihuhuhu...
habis test dalam kul 12 tu bincang jawapan sket...da kul 1230...huhu....

ish..utm da mula nak lengang ni..tgk pada kepadatan pengunjung bazar pun da boleh tau..penduduk sabah sarawak da lama ade kat umah pun...ish tokleh jadi ni..

pagi tadi anta jr gi s.putri..psiko btul la...tgk ramai dak kat sana...takpe..sbaar....esk je tinggal 12 jam je lagi kan..
malam ni ujang ajak gi sping...tapi ade meting plak...takpe..boleh diuruskan itu semua..ahahha

ape2pun..semoga selamat perjalannku esok...

singgah nila 3 dulu beb..soping lagi...

so...jumpa lagi nanti ya..

Wednesday, September 24, 2008

Selamat Hari Raya...!!!!

Salam Lebaran

Buat semua kawan2 yang masih mengingati aku...


Khas untuk keluarga yang dirindui+disayangi:
Mamaku WANSOM...abahku ZAINAL..alongku ANIM..adikku INA..n adikku HAZIQ..juga buat ahli keluarga baru ku ABG FIKX...nantikan kepulangan pembakar sate raya yg terbilang..Jumaat ini...

Juga buat yang tersayang... -
DR AZMANIRA AZIZ...i'm back..!!!




tak dilupakan..buat semua guru-guru...teman & sahabat..

SRK Gombak 1 (1991-1996)
-1 & 2 Bayan

-3-6 Kenari
SMK Taman Melati (1997-1999)

-1 & 2 Seroja
-3E

MRSM Kuantan (Millenium Batch)

-4/5G2 -produksi LUDIN & PASRAH
-produksi OBSESI

KMNS (Mac 2002/0
3)
-JPPKMNS 0203
-2F5 & 3F1

UTM (2003/2004)

-SEC
-KLM & ATEAM KTC
-FASILITATOR UTM (KOQ & JATIDIRI)
-FASILITATOR KMNS (2003-2008)
-KONVO TEAM (32,33,35,36,37,38,40)
-myKKDK TEAM esp K'06
-WARGA KTC
-
SEMUA PENGGERAK ASPIRASI+ alumniASPIRASI
-UTM FC (student + staff)
-KAWAN² BARU..AUG 2008


-sesiapa yang pernah mengenali diri ini...

Tangan Dihulur :: Maaf dipinta...semoga kita terus bersahabat dan kekal 0-0...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1429H
MAAF ZAHIR & BATIN




Realiti kehidupan...

=)...salam semua...

tajuk macam berat je kan..mngkin la berat kan...

mmm...hidup ni macam2 kita nak kena tempuh kan...kadang2 ade yang pahit..manis...semuanya datang tanpa kita minta...yang paling penting adalah..bagaimana kita hadapinya...adakah kita cukup kuat utk menghadapinya...menghadapi semua dugaan ini...

kalau dalam novel mana tah aku baca...hidup ni tak boleh la nak selalu manis je..kadang2 kena ada pahitnya juga...betul jugakkan...

bila cita bab dugaan ni..memang banyak..so..for those yg tgh menghadapi dugaan n cabaran tu..aku doakan korang tabah la ye menghadapinya...korang insan terpilih utk merasai dgaan itu yg sememangnya datang dr Dia...

dugaan itu tak diturun dari Dia pd insan2 yang takmampu untk hadapinya...jadi beruntungla kita dipilih untuk menghadapi dugaan itu...

buat insan2 terdekat...semoga terus kuat untuk menghadapi dugaan itu...be yourself...

mmmm..bila cita bab buat keputusan pulak...mst susah kan...aku sniri pun kadang2 fail dlm buat keputusan...tp alhamdulillah keptusan yg dibuat tu tak memudaratkan diri...n aku taknak da salah buat keputusan...

so...mungkin juga buat kawan2 diluar sana...buat adik2...fikirla sedalam2nya sebelum buat sesuatu keputusan..minta pendapat org sekeliling...org yg lebih makan garam dr kita...
supaya kita tak tersalah buat keputusan...buat mereka yg terasa dah salah buat keputusan..jgn rasa down...sesungguhnya anda sudah tersedar dr kesilapan itu..n lekas lah bangkit ye...buat perubahan...semoga terus sukses...

"nasib kita takkan berubah melainkan kita yang ubah kannya sendiri"

Tuesday, September 23, 2008

final day...

pagi 2nd day tu aku ditugaskan utk monitor pserta2ni bangun sahur n gi solat kat surau dia..nama dia balai islam...pagi tu aku bangun kul430..jam ni rasaa macam nak kena lempar je..pagi2ni memekak je..hahha....tp aku snooze kan dia..n kul 5 tu aku terjaga semula...faizal kjutkan aku.."ko taknak sahur ke"...mula2taknak..tapi pastu aku dok pikir..rugi tak sahur kan...so aku pun bersiap la utk gi sahur...amik sunat..n nak tgk dak2 ni...

naik atas pagi tu shaur lauk ayam masak lemak cili api..memang terangkat..aku pun jamahla sket..b4 balik semula tukar kain utk gi balai islam dia...smpai je sana...aku tlg faizal setup lcd ngan laptop.utkkuliah subuh pagi tuh...masuk waktu bila pun azan..n kitorang pun solat jemaah...betul2 pas salam ke2 tu...perut aku sakit ..ape lagi..tak tunggu la...terus cabut balik bilik...pastu terus lelap kejap utk tmbah tenaga...kul730 da nak kena kumpul kan.tp disebabkan masalah kesihatan perut aku...delay la masanya utk aku...

..pagi tu ade 3 slot pembentangan...pembentang2 sangat bagus...so aku sangat seronok n semangat dgr pembentangan tu..tp keshihata prut ni masih di tahap kriikal...3 kali ulang alik gi toilet tu..tambahdgn nervous sebab nak kena jadi ahli panel forum ptg tu..

pagi tu aku ngan moderator forum ptg tu duk bincang soalan ap yg dia nak tanya kan..forum kepimpinan..terasaa satu bangga plak dijemput jadi panel kan...sambil dbantu cik syura yang menambahkan lagi kesusahan soalan tu..huhuh...ptg tu after solat...ssmpaila masa utnk berforum..n berforum la aku dgn lagi 2panel...

2jam gakla berforum tu...n macam2la jugak yang diperbincangkan..n macam2soalan jugak la yang ditanya oleh peserta2 tu..huhu...then...habis je suma ready utk
majlis perasmian..timb menteri turun utk rasmikkan n buka pose ngan kitorang..aku duk bantai tido masa timb menteri duk bagi ucapan...huhuh..nantuk tu..aku pun tak lepas kan peluang kan..b4 syura kejut'.."oit..bangun la.."dekat 4 kali gak kot die jerit kat aku...majlis habis kul 645ptg...n masing2 bergegeas ke dewan makan utk amik makanan...ptg tu lauk ayam masak ape tah...nasik pun warna kuning...tak tau ape namanye..nak kta nasik minyak..bukan...beriyani apatah lagi kan...huhu..tapi tugas utk makan dapt diselesaikan dgn jayanya.n kasihatan perut aku pun semakin sihat..

malam tu..ade ldk...fasi kupul kul 9 utk berbincang sket b4 start modul..n aku pun join smeentara tunggu member sampai..dalam kul10 tu start la slot tu..tp aku tak lama dalam kul 1030 tu da nak kena gerak utk balik ke jb..huhu..so selamat tinggal kwn2 baru ye..ak sampai jb kul 5 pagi ni...n balik umah terus sahur oti jon yg sempat aku beli b4 nek bas tuh..psatu terus lelap....uhuhuhuhuh....

sambungan...

sambungan tiba...huhuh...kita benti katne ek?..haa...ptg tu kitoranng buka pose kat dewan makan dia..bole tahan dingin jugak la kan..huhu..ptg tu makan nasi lauk ayam kicap..ade kuih sket..eh..apada cite pasal makan kan..mm...then malam tu tawarikh..dpaat gak la wat 8 wpun berada dalam prog..tahniah utk penganjur..
pas tarawikh..mlm tu slot ice breaking..."pagi..!!!!"..jerit moderator tuh..."pagi..!!!"cambuut dak2 peserta tu..malam tu slot ngan Dr azizan dr fakulti sains n tekno ukm..(promot fst sket)...hahaha....
sangat bersemangat dr tu bagi talk..sampai berghegar speaker...siap nanyi lagu jalinan unic lagi.n terus declare lagu tu as lagu program...huhu...slot habis kul 12 tghmalam..fasi amik kesempatan utk bincang ttg modul ldk utk hari esok nye...tp bincang punya bincang..tak dapat solution gak..

then cik syura kita cadangkan la..."oit..minum jom..yus belanje"...aku dlm ati..mak aih..sejuk la plak nak kuar tgh2 malam kan...tp takpe..bila lagi dapt peluang nak makan ngan dak2ni kan..n yg paling penting bila lagi nak makan kat tanah tinggi kan...huhu...so kitorang gi la ber10...huhu...sampai je angin tgh melambai2...huhu..menggegel tu beb...kusi kedai mamak tu plak besi..ape lagi kan..bertambahla gegel nya..huhu.."roti telur 1...me goreng mamak 10"...order la ape lagikan..ntah nape tah suma pakat nak makan me goreng mamak..syura pnya idea ni la kan..huhu...

sampai je order..terkujat kitorang..banyak gila mee greng dia...n nampak memang menyelerakan...nampak la kan...kitorang pun mamam la kan....argghhh...!!..pedas gila...tp tu diorang punya la...aku punya order sampai lambat...n nasib bek tak pedas...huhuh...ape lagi bertukar2la me....air..mee...air...hahaha...sian aku tgk emma..syura ngan yong makan mee tu..takpe..diorang bungkuskan mee tu....tp tak tau la makan ke tak kan...dalam kul 2 gitu ...tamat sesi makan...n suma gerak gi balik bilik..untuk tito...zzzzzzzzzzzzzz...eh..sambung lepas ni ye untk 2nd day

seronok...penat..gembira...bangga

Salam...wah da sangat lama tak menge'post' kat sini..ak nak kongsi cerita terbaru ni...
act pg td baru sampai dr kl...aku dijemput utk terlibat sama dalam prog pemantapan kepimpinan inst pendidikan kem pelajaran malaysia..melibatkan inst pendidikan guru...sbp n matriks...

seriusly aku berrasa bangga dapat terlibat dgn prog tu...
dpt bersama2 org2kuat n berpengalaman dlm kepimpinan...nama besar yang ade dalam prog tu sgt aku kagumi..

fuh prog tu wat kat satu tempat yang sejuk sangat..
aku seniri tak penah sampai kat sana...n sanagat menarik tempat itu...ak sampai sana ...kul230ptg hari sabtu..n terus lapor diri fasi...dapat bilik ak terus check in...fuhh...nyaman sungguh udara kat sini...terasa sampai dalm bilik...kul5 ak kumpl kat lobi utk berbincang n kenal2sama fasi....terasa kerdil je bila duk ngan org berpengalaman ni kan...

huhu...after that kami gerak utk bukak posa bersama2almost 200participants.....

after that..sambung nanti ek...

Friday, September 19, 2008

Berminat...???...


Juz make a call...or sms...

Selagi ada masa terluang...selagi ada kredit...

selagi hp ada bateri...insyaAllah akan dilayan.....

See ya...!!!

Thursday, September 18, 2008

ai...macam2bila da tgh bercinta ni kan...

salam..mm..ptg tadi berbuka makan sedap sket..tp tu bukan isunya..hahaha...actualy..masa tunggu azan tu..kitorang sempatla berborak2ttg kehidupan berpasangan ni..ade la satu cerite yang timbul..isu dalam hidup berpasangan ni..hmm...sebagai kawan sedih jugak bila dgr citer tntang kawan kita n pasangannye kan ..tp nak wat camne...mmm..mungkin pasangannya rasa besa je dgn tindakan sebegitu..tp yang org yang menanggung nye tu yang terseksa..buat pasangan2 yang sedang dalam hubungan..takmolah pakse2 ek antara satu sama lain ek...nanti tertekan..bila da tertekan nanti gaduh..kan da tak seronok tu..kalu boleh..support n faham antara satu sama lain....mungkin da bekerjaya pasangan kita or kita sendiri pn da bekerjaya..jd..masa tu nak kena korban sket..da tokleh nak berkepit je mcm masa zaman study dulu...tp bila ada masa utk makan sama..untuk gi soping sesama..pastikanla masa tu berkualiti tp terkawal..aku ni cakap macam berpengalaman je kan..tp takpela..ade la pengalaman sket2 kan...so..kpd semua pasangan diluar sana...semoga hubungan berakhir dengan ijab kabul...renung2kan ye...

"doa..usaha...ikhtiar...tawakkal...."

Wednesday, September 17, 2008

Penatnye...ffuuhh...


Salam semua...fuuhh...penat sungguh arini..nak dgr citer tak....
mm..member aku yang keje consultant kol..dia mintak jadi assistant merangkap kemeramen utk keje die.prog dgn skola2 kat jb...ayo ai...ari senin itu hari...mula la keje aku...ari tu kat sk i.j convent kt jln yahya awal jb...kul7 da kena gerak..tp supplier sampai lambat..sama la aku pun lewat gak...tp kitorang ontime smp skolah..sampai je..setting brg...lcd...banner etc..then mulala tugaas aku as kemereman...seronok tgk telatah budak2drjah 4-6 kt skolah tu...semangat nak mendengar ceramah tntng bagaimana pensel dibuat..aku yang tak tau pun dah jadi tau kan...siap berlawan nak jawab soalan lagi tuh..da ala2 who want to b a milionaire gituh...aritu kul 11 da smp semula ke umah...

arini rabu...keje bersambung..selasa tak keje...syok keje consultant ni kan..arini ade 3 skola beb...pagi2 lagi da kuar menuju p.gdang...sk p.gudang 1 lokasi pertama...kami disapa oleh pengetua..sgt baik orgnye...then ape lagi kan...setting la kejenye.slot start kul9..sejam je....suasana sama je mcm kt jb ari isnin arituh..dak2 bagi respon yang sangat baik...seronok tgk diorang...dlm kul 10 gitu
abis prog..kat p.g n kemas2 utk gerak gi sk t.daya...nak dijadikan citer..bole terlajak flyover masuk t.daya...sebabnya takde sain board tunjuk t.daya kalau kita dr arah p.gdang...tlg letak sainbor ek...hhuh...u turn la ktorang..nasib ek sempat samp..samp je gi la jumpa gpk 1 dia ngan kaunselor..berceloteh gak la gpk dia.."kalau nak jual barang kita tak benarkan ye"kata dia..baikla cikgu..aku pun setting utk prog..n kembali melayan bebudak ni...sejam lps tu prog habis...kemas2 utk standby prog kat smk t.u...kul 2...tp cikgunya mintak awal kul 130...aku dlm ati..aduh..panasnye...tp takpela kan..tak baik merungut masa keje..huhuhu...kitorang sempt berehat dulu kt uma..membe aku sempat lelap mata...tp aku..?tak dapat jep sebab ade panggilan penting.nanti aku citer dlm post seterusnye tau...then...tpat 130 kitorng da tercongok kat dewan.jumpa cikgu yang lengkap berpakaian puteri islam..maklumla ari rabu kan koko...penyelia ptgnye baju kadet bomba gitu..rasa nak tabik plak..tp kang dilempangnye aku saje je kan...hahaha....ha..ptg ni memang mencabar..bebudak ting 1 tuh...uih...tp okla respon diorang...celoteh punya celoteh...da kul 245..cikgu mintak berernti sebab bebudak rehat awal...n solat zuhur jemaah..bagus betul skolah ni..salute aku..tahniah..!!...then kitorang pun cabut la balik uma..n ni la hasilnye...bila aku da samp uma..mandi..segarnye...pas solat terus ngadap pc smp skang..uhuhuh...itula citernye arini kan...nanti la kita sambung..ptg ni syuk ajak men bola..yahooo.....

"Allah punya kuasa..manusia tiada apa"...abg maa ateam suke tulis gini...

MotoGP...episode 2..

Salam semua...mmm...see you again huh...saja nak bercerita ttg plak...dari mana kita bole start..mmm...tugas volunteer tetap sama..jaga gate...untk lancarkan access control..cuma bezanya..gate belah dalam sepanjang2 grandstand tu tak jaga gatenye..sebab tiketnye sama harga je..kal tak silap ar..igt2lupa plakkan...tapi deruman moto tu pergh...boleh tahan gak kan...

crowwd?..mm....hari ahad..race day utk moto gp crowd die baru sama dengan crowd utk hari sabtu utk f1..kalau kita nak compare la kan...tp peel n pperangai org2 yang konon kaya sebab ade tiket motogp tu sama je ngan org2yang dtg tgk f1..berlagaknya macam dia yang beli tiket..bila check...huh...COMPLIMENTARY..tiket pun free je nak belagak..tensen aku..kena plak kalu nak melayan jepun..b.i nye aduhh...boleh ilang sabar tu....tp last2 senyum jugak..tu belum kira nigeria ke...africe ke..sama je..huhu..malaysian kita pun boleh tahan gak songelnye....huhuhuh...kita ni bekerja kan..so layan je la...selagi boleh terlayan..yang seronoknye melayan bebudak sekolah yg datang ngan rombogn dia kan...student ok je..cikgu di pulak yang teruja lebih2..hahaha....maklumla dpt tiket free kan...pun sama...kita layan kan aje...

pengalaman hampir sama ngan jdi vlunteer masa f1 cuma mungkin crowd n booth yang ade tu je beza...
kallu masa f1 tu memang taksempat beb nak gi tgk2..so tak dapat la merasa brg2 free..tp...masa f1 ni sempat la gak kan..masa rehat solat tu..
kita singgah la gerai maarlboro ke..amik gambo ngan awek marlboro.....

ni la contoh volunteer yang amik gambor..hahaah...mangga kawan aku nih..suke die dapat amik gambo...

sengih sampai telinga ko ek mangga..huhuhu...
video

ni aku tinggalkan sket video yg sempat amik masa motoGP dulu..huhu..jumpa di siri JapanGT ek...third biggest event in sepang international circuit-SIC...bye..

"to be or not to be"

Volunteer F1...Sepang International Circuit..episode 1


Salam semua..malam ni rajin plak aku nak nak memblog kan diri..saja nak citer kat korang pasal jadi volunteer..aku penah ada pengalaman terlibat dlm keje2volunteer ni..Seronok jadik volunteer ni..tambah2lagi bila berjumpa ngan org yang lain background...nak jadi cerita...F1 sekali..MotoGP2x kot..Japan GT 2x gak...

Added value lagi adalah..seronok dapat kenal perangai orang ramai yang sesetengahnya menganggap volunteer ni sbg pencacai je...bila kita pakai 'vest kuning' tu..diorang anggap..sumanya sampah...suma pun tak berpendidikan...diorang ingat diorang la yang paling besar...susahkan bila minded da gitu....mmmmm

masa aku jadi volunteer F1 dulu..daripada driver lori sampaila ke Mejar,Pilot TUDM pn jadi volunteer..CEO syarikat pun ade..sangat seronok..bila bekerja n dpt bina hubungan dgn diorang ni kan..volunteer kat sepang ni sebenarnya bawah 1 kelab..XS CONTROL VOLUNTEER CLUB...so..bila ade eevent kelab ni akan wat keje2 access control..atau kata lain jaga gate...gate dari luar sampai dalam...macam gambar kat sebelah ni ha...tu zon org lain...pagi2 hari masuk zon n dgr briefing supervisor..pastu keje..keje..keje n hahaha...

mula2ni kan aku nak citer pasal f1.sebab antara 3 event ni system keje nye lain sket..ala..lain nye pun sbab f1 je die bukak suma gate..n tiap2gate lain namanya n lain harganya..macam citrine..topaz...dll...yang len punya event ad yang bukak main gate je...seronok sebab selalunya dapat tshirt...sijil F1..mahal tu..dpt gak la tgk race free...n yg penting pengalaman yang tak bley dapat kat tempat len..elaun tu insyaAllah ade...berkhidmat utk negara la katakan..'vest kuning' tu ade bendera malaysia tau..so..proud to be malaysian kan...bangga dapat berkhidmat utk negara


Haa..ni pun salah satu yang membuatkan aku jadi seronok..masa ni aku duty as supervisor kat tower..tiket harga RM1000-1500 kalu tak silap..tp yang pentingnye tempat PETRONAS..selalu on the race day PAKLAH akan turun tower untuk duk kat situ...dia tinggal kan jap media centre tmpat VIP tu n jenguk kat situ...kelam kabut jugakla kan nak jaga masa tu..tp nsib suma volunteer kat zon aku tu baguih2n da ade pengalaman kan...so 3 hari tugas..jumaa sampai aha.sangat menyeronokkan...boleh carik aku la nanti kalu nak jadik volunteer nanti tau...setakat ni 5org student UTM adalah antara team IPT terawal yang jadik volunteer...lepas taun tu..the next 2 years aku bawak bebudak gi tgk f1 je..tiket free...!!!!...tempat..kat tower...!!!..so..tunggu the next F1...tamat siri F1 ek...nanti kita sambung MotogGP plak tau...

"di mana ada kemahuan di situ ada jalan"

Tuesday, September 16, 2008

Siri 1 Hari Ke3...

"ok semua....malam ini tamatla tayangan video kita..dan diminta berkumpul jam 8 pagi esok di Dewan Gemilang"....eleh..kang kumpul kul 8 kul 9 lebih kang baru start ..keluh kami kontinjen utm..(yang laki la)...sambil bergelak ketawa kitorang pun jln la balik Keris mas dengan yakinnya..

"..kumpulan 12 diminta tunggu...anda wajib berkoir depan tnc HEPA UKM ya..."jerit AKAK PUNCTUAL lagi...apa lagi..gelak sakan la kitorang..sebab gadap..nik ngan apis boling kena berlatih..hahaha...

jam baru kul10..mmm...ape nak wat nih..aku pun ligatla cari sumber nak pinjam kta...tak dapat gak..carik nombor nak sewa keta..masih gagal..siap bersoal jawab ngan penyewa tu adela..huhuhu....mati kutu kitorang...

kitorang memang nekad takmo pegi kafe yang mlm tadinye kitorang gi..tak tau nape....ngan apis masih melayan frust nye dgn aweknye...apat plak da terlentang...nik apatah lagi..dak2 len tah tak dengar kabar plakkan...
balik je dak kump 12 diorang cuba nak buat onar..."oit..esok,,kump 15 pun kena koir gak"..memang la tak puas ati kan..tp layankan aje la.....malam tu suma tido dgn nyenyaknye...zzzzzz

esoknye....
jam baru 730..tp suma da hampir bersiap utk gerak gi D.Gemilang...ikutkan jg la arahan AKAK PUNCTUAL tu...sampai je dewan....arghhh..nape tak penh lagi nih..da kul 8 pun..tensen..tense..yang menambahkan tensennye..akak tu pun takde..ni mesti tak bangun agi nih..menyirap je..930 barula muncul penceramah komunikasi berkesan dgn team dia...2j 30 min ber slot ngan diorang..memang tak membosankan..baik punyeee...kata gadap.(ahhaha...)...pastu penutup plak..memang kali ni aku tak lepaskan peluang duk tersengguk2..sama langan yang lain pn...huhu...alih2 da kul 2..majlis da ditutup..kitorang pun ape lagi..bersesak2 nak bli c/hati AUG..bukan ape nanti sure tak sempat..aku beli la shoe bag ngan payung yang rekabentuknye sangat unik...buat hiasan je.bukan nk pakai sangat pun..huhu...lepas tu...balik kolej n berkemas..

tepat jam 3..bas gerak kuar ukm gi tmn tenaga amik gadis2..pastu terus gerak balik jb..
yang ak ingat..odw tu..pakcik tu benti 2x..je..tapi nak tau tak..bas betul2 sampai kat kompleks sukan jam 6PETANG...marvelous betui pakcik tu bawak...n tibala kami di utm ngan selamat...lepas turun.bas gerak gi fab anta dak2 yg len..n tamatlan kesah kursus sukarelawan AUG 2008 Siri 1..ni nga tunggu panggilan utk siri 2 plak..ntah ape kan yang kitorang nak kena tempoh nanti...so..nanti kita cite lagi...bye everybody

"when the goin get tough, only the tough get goin"

lagu raya...raya oh raya...

....salam..coretan seterusnya...mmmm...lepas habis kelas pagi tadi..terus gi jj..beli barang sket kan..lagu raya da berkumandang kat corong speker jj tuh..
"satu hari di hari raya..aku menangis tanda gembira..."...hmm da nak rya ghupanya bisik ati aku..da separuh bulan gak kita posa kan...
bila da nak habis posa..maknanya nak raya la kan..tapi...!!!!
bila da nak raya maknanya...da nak dekat eexam la kan..aduhh...huhuh..tetiba jadi tak sabar nak beraya taun ni...tak sabarnye mengalahkan nak ghaye ngan org uah je kan..padahal takde pung..tak tau nape kan...mmm...so tunggu je la raya tiba kan...tak lama je agi..arini da 16 sept/16 ramadhan...ade 14 ari agi...2 minggu tuh...kejap je lagik..huhuhu...
selamat hari raya...!!!!awal plak wishnye....

Siri 1 Hari Ke2...

malam b4 tu diorang kata."esok kumpul di dataran gemilang jam8 pagi ye"..kitorang pun malam tu pun lena la kat bilik baru tuh..esoknye bangun sahur..tunggu stgh jam tu semata2nak makan sahur..hahaha....lepas makan tido balik..then kumpul la kul 8...alih2 kena masuk dewan pulak..siap kena marah plak.."disebabkan awk semua lewat...tak dpt kita berkumpul di dataran..sepatutnye 730pg kumpul"..eh akak punctual ni kan..sesuka ati je tukar masa kan...ha..tula gelaran kedua yang kitorang bagi ..AKAK PUNCTUAL...ni nik la yang bagi nama...haha...pastu dgrla ceramah pagi tu dr pn jaslana..pasal sukarelawan..pastu abis tu..berldk la kitorang..yg seronoknye masa nak bahagikan kumpulan..ahah..siap boleh setting2lagi kan..
hasilnya...dapatla kumpulan sama kan..bukan slh kitorang pun..akak tu yg panggil..kan apat kan..kan fakrul kan..haru la kumpulan tu jadiknye..tambah ngan dak upsi nga ukm sket..bertambah2la jadinye...ldk kena wat bangunan..abis comel la kan bangunan kitorang..ahha..nanti fakrul tlg upload gamba bangunan kite ek..

ptg..??sambung la ceramah lagik...buka pose..

mlm...???tayangan video..clash ngan manu vs liberpol..memang ramaila kan yang tak darang.ketara sangat..alih2 tgk video yang ok la kot..
hhahahah,,,malam...suma mati kutu duk kat bilik tak tau nak watpe..tido lagi baik...hahaa...
hari ketiga...???sambung nanti tau

Kursus AUG..siri 1 UKM

salam semua...act aku baru balik dari kursus aug kat ukm bangi..aug tu asean uni games..malaysia jadik tuan umah..bulan 12 ni
nak dijadikan cite..jumaat nak gi..rabu pagi baru tau kan..besala bila pekerja yang 'berkaliber' da wat keje..surat sampai n dicop TERIMA 3 sept..bayangkanla..
mmm..jumaat pagi..9 pg kompleks sukan..kumpull ar...sampai2 je ujan lebat turun..pergh..nasib bek sempat kan..then 10setengah naik la bas..jalan punya jalan..kul 2 sampaila ukm..semayang jama'..alih2terjumpa modul..so kami kontinjen utm belek2 la modul sambil tersenyum..haahha...
daftar kul3..ngan panasnye kan..posa lagi..pastu dapatla konci kolej keris mas...massa dftar tu....kitorang berkenalan ngan sorg brade ni..disebabkan keramahan dia..kitorang gelarkan dia..ABG RAMAH..ramahnya melampau sangat.hahaah..masa lepak2 tunggu pakcik bas yang hampeh..ade anouncement.."kepada semua sukarelawan...diminta berkumpul jam 6 ptg di khemah"..kitorang pun igtkan ade la benda penting..pakai kasut tu beb..alih2 amik makanan je...dr kul6 sampai 720 tunggu azan...dukje melahu kat meja bulat tuh...dala kl bukak pose lambat kan...then malam katanya kul830..tunggupunya tunggu...930 beb baru start taklimat..menyirap gakla..ngan akak tu..pastu baklik..n plan nak gi kafe...ha,,ni yang menarik nih kan..kafe dia tak seinddah kafe kat utm ni...even aku boleh kata...mmm...kafe wrisan tunjang tu jauh lebih bagus dr kafe ni..tnyala fakrul..gadap..apat..memang ampeh btoila..maaf ye abg kafe...huhu..nak makan wfer...takde letrik plakkan...mm..lepas tu ktorang balik tido..esok nya nanti aku sambung ek...