Quote Of The Day

My Slide

Thursday, October 25, 2012

PC Anugerah Skrin 2012

Salam...sekitar majlis PC Anugerah Skrin 2012 yag berlangsung pd 17 Oktober yg lepas...

Anugerah Skrin 2012 yang akan berlangsung pada 9 November 2012 ini bertemakan Fairy Tales..no wonderlah ramai artis pakai da macam pari-pari la..red riding hood la... =)

dan dikatakan ASK nanti akan berkonsepkan penceritaan...akan dihoskan oleh Neelofa & Awal Ashaari...so...tunggu lah yea..apa2 pun..enjoy gambar2 sekitar PC ASK2012 ni yea...

p/s ada sapa2 nak tiket ASK???














Friday, October 5, 2012

Kembali lagi...!!!


 yeayy...kembali lagi selepas 2bulan menyepikan diri..so kembali lagi dengan hutang event yang banyaaakkkk...eheheh..mehla mulakan dengan School Attack..kali ni dpt jugak join mereleasekan tensen melayan kerenah budak2 skolah ni...SK Brickfield 2 pulak menjadi sasaran invaders semua...


artis2 yang terlibat seperti diatas tu..kecuali yang kanan sekali tu...bukan artis yea...eheh..suar ijau tu..tinggi melangit tu ...Riz Amin...sebelahnye rendang tak berbuah tu..Mimie Haris sebelahnya Tunku Hanis....tak dilupa abg yg comel lagi gebu dlm gambar atas2 tu..Zalif Sidek....




 SA ni sebenarnya dtg ke sekolah untuk berkongsi kemeriahan..dengan kehadiran sponsor2 seperti Milo n Mat Kool...dan jugak sponsor2 yang lain...so adik2 ni dapat bersukan dengan games2 yang disediakan oleh sponsor2 kita macam memanah, golf futsal dll...selain dpt beramah mesra dengan artis2 tanah air...


tp sori lah...gambar masa games2 tak dpt dimasukkan memandangkan kamera xon pn sebab aktiviti melibatkan air ni bahaya utk alat2 elektronik kan..ehehe....jumpa lagi..!!!

ooopss...pd mana2 sekolah yang nak hantar permohonan spy School Attack dtg ke sekolah masing2..boleh emel ke schoolattack@tv3.com.my

Tuesday, August 14, 2012

Behind the scene 'Runtun Qalbu'

haluu...salam buat smua...di kala ini agak bz dengan distribution goodies kepada pengguna2 tol n pengangkutan awam yang terpilih...=) tp nak share jugakla satu aktiviti yang menarik sempena ramadhan ni..


ha...inilah mereka2 yang bertuah dapat ke set pengambaran drama terbaru TV3, Runtun Qalbu. Pengarah baru iaitu Khalid Nadzri adalah org yang bertanggungjawab mengembangkan cerita ni..nampak familiar kan muke die?..ye...die adik kpd Ahmad Idham sebenarnya dan cite ni terbitan Excellent Picture...



Oklah.ap yang specialnye diorg ni sampai dpt ke set drama ni?...sebenarnya diorg bertiga adalah ahli mytv3 yang bertuah yang dipilih oleh MyTV3 untuk ke set ni utk sesi makan malam,beramah mesra dan melihat sendiri kerja2 belakang tabir sesebuah drama..issh..skema pulok cara penulisan ni..aahah...


ha..ni antara pelakon2 yang diorg jumpa malam tu..Fasha Sandha n Shah Iskandar..siap dapat interbiu lagi tu..amboi abg baju belang kita..sengih sampai telinga..!!




selain Fasha n Shah, Kamal Adli n Fida Ibrahim juga turut berlakon dalam drama ni...antara tunjang drama ni la kirenye..



Selain dari yang 4 org tu..scene lain yang melibatkan Kaza, Razak Ahmad n Juhara Ayob pn ad..ha..beruntunglah lagi diorg ni..ramai sebenarnya yang diorg jumpa malam tu...

Apa2pn..seronok dapat bawak ahli2mytv3 ni ke set drama..dpt tgk keterujaan diorg ni berada dalam set drama...=)

Tuesday, July 24, 2012

Aiman oh aiman..

salam..haluuuu...saje nak share ttg kisah si kecil aiman yg baru dapat kaki n tgh lgiat berjalan kan..=)

last weekend ak ke kuantan. main purposenya adalah utk hantar adik aku ke kolejnya..yelah..da bercuti sempena SUKMA Pahang haritu...so cuti dah habis..naik la kolej semula..

ok...bertolak hari ahad dlm tengahari..sampai di RnR Temerloh sejam stgh selepas itu..disebabkan bulan posa, maka tak ramaila org yg ad kt rnr tu...kedai pun tak banyak yang bukak tghari tu..pastinya diorg bukak kedai menjelang waktu berbuka nanti kan...ok2...aiman tido dari jalan gombak sampaila kereta berhenti kt parking rnr tu..mmg perangainya begitu..sangat menyenangkan ayah n ibu nak travel..huhu..n sampai2 je..tgkla...

video


aiman ni feveret dia adalah menggodek handbag ibu ngn nenek die..so masa ni ad sorg makcik tgh kemas2handbag, die boleh pegi n cakap 'nak..nak'....nak godek la tu...ish2...aiman2...



video 


ha..ni masa hala balik pulak..kitorg balik semalam...berjalan juge..aiman oh aiman...masa hala balik ni aiman bercakap je dari temerloh sampaila ke rumah..sambung pulak malam harinye..dan akibatnya...malam tadi die mengigau..!! aiman oh aiman...=)

Wednesday, July 18, 2012

Aiman makan syiling..!!!

Mayday...mayday..mayday...!!! Tolonggg...tulun..tulun...

=) =) =)

Salam..hehehe....tajuk entry n opening entry tu..hanyalah sekadar gimik di kala anda membaca entry ni...ok2...jgn mara...just nak share tentang Aiman...Afif Aiman, budak kecik yang makin membesar dengan sihat,alhamdulillah dan makin menunjukkan perangai yang macam2...ehhehe...

ok2..kita mulakan dgn video ni..tgkla ek..

video

bukan video aiman..ni video pelakon cilik, Rykarl Iskandar..si kecik ni ak jumpa masa JJD Bangi. Dia jadi guest artiste utk booth Bananana dan ak pulak buat mainstage masa tu..sempat culik die utk bersama2 duk atas stage tu..huuh....mudah mesra budak ni..n bijak juga...

ok2...masuk cite aiman yea...aiman skang lincah da bejalan ha..bukak mata je kalau tak nangis,kompom bejalan...dan aritu masa die dah betul2 stabil berjalan, ak n wife bawakla die ke Sogo..secara rasminya aiman dapat menunjukkan skil berjalan di soping komplex..tgkla yea..

video

ok..ni cite sebenar..melentur buluh biarla dari rebung nye..selalu kita dengar peribahasa ni kan?..dan pd aku mmg benar kata2 ni..sejak 3minggu yg lepas, aiman dgn secara sengajanya menadah tangan utk baca doa masa nak suap dia makan..=) alhamdulillah..aiman belajar perkara yg baru..dan sampaila skang..tiap kali nak makan akan tadah tangan..kdg2terbabas jugak...da suap 3,4 kali baru tadah tangan....ahahah...

and 2hari lepas ak ad ajar aiman cara2nak menabung..ehehe...tu yg mula2 die nak masuk mulut je syiling tu...tapi, lepas diberitahu, 'No, cannot eat, put here' sambil menepuk2 tabung, alhamdulillah aiman faham..tp jenuh gak masa mula2 nak ajar aiman cara masukkan syiling tu...

video
video kt ats ni ms aiman tgh training nk ambik syiling dr dlm tong lain..uhuhuhu..next video plak bila aiman da bejaya masukkn syiling tu...tgkla..

video


yg bestnya tu sbb, lps syiling tu masuk je die akan 'yeayyy..' then tepuk2tgn...***comelsgt
huhuhu..mula2 syiling 10sen agak memberikan mslh utk die...sbb syiling kecik,tgnnye pn kecik...tp dgn kecekalan sibudakkecil ini,mslh tu small the pieces dan dapat diatasi...alhamdulillah..tq Allah krn mngurniakan anak sebijak ini...=)

video
dan ssecomel mana pn aiman..main hobby is still sepahkan rumah yea...tgk la..

video


Monday, July 2, 2012

Ke wedding Irma Hasmie n Redza

salam semua...ok arini nak share skit psl aktiviti malam tadi..euro final??? yupp opkos..tapi tu bukan yg nak dishare kt sini...ada majlis lain yang nak dishare..

actually wedding irma hasmie n redza yg nak aku share dgn semua yang membaca....malam tadi diadakan resepsi belah irma di MAEPS,Serdang. Alhamdulillah tak sesat utk ke sana memandangkan pernah pegi sana awal tahun dulu...

btw, majlis yang sungguh indah..pelamin n susun atur dewan yang cukup cantik n menarik..makanan dari Kuzie Catering cukup sedap..pengantin yang cukup padan...sama cantik n sama padan..SUPER AWESOME...!!!..

semua tetamu yang tiba wajib amik gambar di set yang dah disediakan...then gambar akan diletakkan di guest book, so kena sain...jd secara tak langsung, pengantin tau siapa yang hadir majlis dia..

ha..nilah set yang diperkatakan..da macam penceramah pulak...


lepas sain, di'usher' ke tempat duduk yg sebenarnya free seating utk kawan2 irma...ketibaan pengantin disambut oleh selawat, pembukaan majlis oleh bacaan doa yang cukup syahdu n menyentuh hati oleh Ustaz Don Daniyal...diselang oleh sedikit tazkirah ringkas berkenaan perkahwinan oleh Ustaz Don. persembahan2 yang diadakan cukup menarik..dari In-Team, Usop Kopratasa, juga ada bacaan sajak yang cukup menarik untuk dihayati...

tp tak banyak gambar yang nak disharekan utk semua memandangkan ak boleh pulak tertinggal kamera kat rumah..STRESS..!!!...jadi yang mana ada la ye..kualiti jgn la menjadi isu sebab kamera guna bb je....enjoy the pic yea



pelamin dari kejauhan..
 
pengantin di pelamin..angle senget!

ooop...daapat angle cantik pulak..tapi bakpe Irma gitu??
apa2pun, selamat pengantin baru buat Irma Hasmie dan pasangan Redza Syah Azmeer..semoga kekal hingga ke syurga..cepat2 dapat baby yea..=)

 p/s pic of the day dibawah ni...weee

sempat snap pic aiman dengan Mawi n Ekin =)

Thursday, June 28, 2012

Tahniah Irma Hasmie n pasangan...

salam...menarik kan tajuk post ni..???..

actually Irma akan menamatkan zaman bujangnya dengan Redza,encik tunang tersayang pada 29Jun ni...majlis akad nikah lah kiranya...then resepsi akan diadakan pada 1 julai ni di Serdang..=)

thanx jugak to irma kerana menjemputku hadir memeriahkan majlis nanti...disebabkan ku dah berjanji, maka akan ku hadirlah ke majlis mu nanti..

alhamdulillah semenjak berhijrah ni rezeki irma makin mencurah2..dan harap2nya dengan mendirikan rumahtangga ni akan bertambah2 rejekinya..aminn...

jom kita doakan semoga rumahtangga yang bakal dibina ni akan kekal hingga ke syurga...aminn...

SELAMAT PENGANTIN BARU IRMA HASMIE N REDZA SYAH AZMEER

Happy 2nd Anniversary...!!

Salam..alhamdulillah..25hb yang lepas genap 2 tahun usia perkahwinan ku...

alhamdulillah juga..rezeki makin bertambah sejak mendirikan rumahtangga n sejak kehadiran putera sulung ku...

semoga perkahwinan ini kekal hingga ke syurga...amiin....luv u my dear azmanira aziz... =)

o/s hadiah untuk sidia?...naahhhh

apa isi dalamnya??...

Monday, May 21, 2012

Masa pantas berlalu...Selamat Hari Lahir Heroku...Afif Aiman bin Mohamad Nurafiq

as salam..


alhamdulillah...21 mei 2012...jam di PC ni 4.30pm..setahun yang lalu...waktu ni..pada tarikh ini...ak masih berdiri di depan pintu dewan bedah hospital bersalin hkl...masih menunggu keluarnya isteriku...alhamdulillah..1555 tadi...genapnya setahun hero kami...Afif Aiman bin Mohamad Nurafiq...





setahun yang sangat lain...mengharungi kehidupan sbg seorg ayah dan ibu...ak sbenarnya still teringt macam mana tak cukupnya tido malam pertama aiman dilahirkan..start kul6.00pm tu....kejap2 nangis...kejap2 nangis...masa tu susu badan xkuar laju lagi..baby boy kan...nyusu mesti nak kuat....ish...

lelap 5 minit...terjaga aiman nangis...lelap 20 minit terjaga....aiman ni masa dlm tempoh 4-5 bulan yang pertama...tido mesti nak didodoikan..kena bagi lena betul2 baru boleh letak atas tilam dia...baby cort yg dibeli tu pn digunakan masa 2bulan pertama je..lepas tu tak mao da die...ish aiman ni..

sekarang ni??..menjelang setahun usianya..aiman makin lasak..dah pandai turun katil sendiri...mana tah die dapat idea turun kena kaki dulu....ibu ngn ayah yg tgk ni terbeliak bijik mata tgk dia turun dgn jayanya...dan aiman sengih puas sebab dpt turun..ayoyo....penin2...

apa2pun...ayah dan ibu doakan semoga aiman akan terus membesar dengan sihat..dan akan menjadi seorang anak yang soleh..dan menjadi seorg khalifah yang berjaya dunia akhirat..ayah dan ibu sayang aiman..


SELAMAT HARI LAHIR !!!





lasaknya aiman ni toksah cite la..aih...tak menang tangan...ni belum jalan full lagi ni...tak tau la dapat kaki berjalan nanti camne...

Wednesday, May 16, 2012

Kisah Mamak dan Rakan

Situasi : Kafeteria,3.00ptg

Rakan: Mau bayar cha..

Mamak : Apa makan?

Rakan : Nasi goreng USA

Sambil menekan mesin kira-kira,kleetaakkk..ditekannya TOTAL..dipaparkan di skrin tu 4.00

Mamak : Lima ringgit

Rakan : Haaa.??? (pelik sebab dekat skrin tunjuk 4.00; tapi bayar je la..PASRAH)

Mamak : wokkey..ini baki..

Rakan : ?????? (sebab baki duit RM6.00)...apa masalah mamak ni???(dalam hati)

Sekian...

Monday, May 14, 2012

Kisah AKU dan JAM

salam buat semua..sebenarnya dari malam tadi lagi rasa membuak2 nak menulis..ahahah...dlm kepala ni ad banyak benda yang nk dituliskan..cuma tak tau mana yang nak didulukan...atlast..tadi da masukkan 1 entry pasal Aiman Admit.boleh klik yea...

dan kali ni ak nak mencoretkan 1 kisah ttg AKU dan JAM...sebenarnya aku ni bukanlah seorg yang gemar sgt nak pakai jam..tp dulu masa sekolah rendah dulu...dulu la...mak ak ad belikan jam..so aku pn pakai la...tu dulu la...tp skang ni jam dah jadi macam 1 keperluan utk aku bila ak kemana2...senang sikit la nak tgk masa kan...ok..ak nak cite jam yang ak beli hasil titik peluh ak membisneskan diri dlm tshirt printing dulu...masa zaman belajar dulu...itulah kat atas tu jam nye..=) nama nya ROCO..tu nama pendek..ak beli ROCO ni sebenarnya ada psangannye..so psgnnye ad kt mana???..ad kat pasangan aku la.isteriku terchenta..=) weee....rs puas sangat dpt pakai jam ni..sebabnya, bekerja keras utk dptkan budget utk beli jam ni...xmahal n xmurah...

ok..next...koleksi kedua...jam ni jam paling murah diantara yang ada..sebenarnya ad 5 je jam ak..hihihi....

ok..inilah dia bumblebee versi jam...lokasi aku beli?? pasar karat aje..aku beli sebab aku bekenan dengan kaler die.yang kuning tak kuning sangat..hihihi..ap aku cakap ni..harga??...hrganya...mahallll.tp mahal level pasar karatla ye..hihih....bukan ori la yang pastinya...tp...aku memang memasang impian utk beli 1 lg versi G-SHOCK yang original..=)..so..ni la koleksi ke-2..!!!...

ok go for 3rd collection...jam ni sangat special sebab jam ni aku tak beli...tp jam ni adalah hadiah dari seseorang dari seberang..tak penah ak mimpi ak nak pakai jam ni kan..ihhih....jam ni istimewa sebab hadiah daripada adinda sultan brunei kt aku n rakan2 ms kitorg n Upin Ipin melawat n menghiburkan mereka di Istana. Masa tu ak ada event di Brunei Darussalam...setiap seorg daripada kami dapat hadiah dari princess =) yg kelakar masa bukak hadiah ni, ezuwan yg mula2 sekali bukak.ak xbukak sebab kotaknya macam kotak mug...so igtkan mug..alih2 die melompat turun dr katil, sambil pegang kotak jam ni..kitorg jadi jakun kejap..ahahha...n lepas gather ramai2, barulah masing2 share pengalaman membuka kotak hadiah jam ni....

ok..last but not least..koleksi jam yang ak dapat hadiah dari yang tersayang.jam ni sebenarnya jam yg ak jadikan hantaran msa majlis kahwin ak...disebabkan konon2 ala2 tema, so terbeli lah jam jenama Puma ni...nilah rupenye jam puma ni....
xlah complicated sangat..=)..bezanya jam ni dengan jam2 lain adalah.jam ni takde tarikh..!!!...ahaha...so kalau pakai jam ni memang menggagau la nak ingt tarikh ..=) 

haa...ak ad ckp semuanya ad 5 kan??..satu lagi actually lupa nak amik gambarnye..hihi...jamnye jam yang ala2 powerbalance tu..jam tu cuma dipakai masa event2 yang melibatkan aktiviti lasak je..=) kalernye??..oren beb..memang striking la...=)

cukupla aku share pasal jam ni...lepas ni nak share koleksi ape pulak??...tgkla..ape plak yang keluar lepas ni yea...jumpa lagi next entry...daaa...

Aiman admit...


 ooopss....salam semua...jgn la terkejut dgn entry ni....sebenarnya disaat entry ni ditulis..alhamdulillah aiman da sihat sepenuhnya...gini citenye..

4hb lepas..aiman admit di ampang puteris specialist hospital selepas almost sminggu cirit-birit...berjangkit di nurserynya...dan selepas dianalisa najisnya, aiman disahkan positif rotavirus..sejenis penyakit cirit-birit yang menyerang kanak2..bayi khususnya...

 

n takde yang lebih menyedihkan bila melihat tgn anak sendiri kena cucuk utk masukkan drip tu..dan melihat anak tersedu2 menangis menahan sakit...alhamdulillah ada rakan2 yang hadir tlg pujuk aiman ni...yang akhirnya tertido...hari jumaat tu saja, aiman cirit birit 5x...semuanya air.

dan melihat aiman xlarat..xseperti aiman yang sihat, memang la sedih..2nd day admit..aiman cirit dekat 8x...menangis sebab perut kembung lagi...ditambah dengan demam lagi..kejap2 cek suhu,demam..kejap2 normal balik...ada masa jadi panas balik...memang risau tgk keadaan die..







Utk pengetahuan semua...1st day aiman checkup dgn doc di sini berat dia 8.2kg....on 4th tu hari aiman admit berat die turun jadi 8kg...dlm masa 4 hari, disebabkan cirit-birit air tu, aiman hilang 0.2kg...baju2 dia yang lama da boleh pakai semula sebab kurus da aiman..muka pun da takde pipi...badannya pun nampak da tulang rusuknya..gambar kat bawah ni pun nampak dah kekurusan aiman...
masuk hari ke3 tu,da nampak sikit perubahan aiman...sebab al the day hari sabtu tu masuk air je dekat 4 beg yg begantung tu gakla..n dia pn tido awal malam nye.so hari ahad tu, die bangun n terus membebel2 seperti biasa..lega jugakla kan...sekali sekala die terasa macam tgn kiri ada sumthing mula lah nak cabut drip tu...kadang2 die duk gigit benda alah tu... 3rd ni aiman cirit dlm 5x je..n almost nak jadi normal takde dah air...demam pun da beransur kurang. ptg tu specialist mai check n btau yang if malam tu tak demam,then esok pagi bolehlah discharge. tp malam tu temperature aiman sekali tu ad cecah 38C. So disebabkan itu, hari ke4 tu xdptla discharge pagi. n lebih menggembirakan, hari ke4 tu aiman da stop masukkan air ikut drip tu.so after 3 hari duk atas katil tu je, ak amik kesempatan bawak aiman pusing2 wad tu..ada playground sebenarnya kat depan bilik yg aiman duduk ni..so mainla kejap dekat playground tu..kejap2 keluar main playground..kejap2 keluar main lif..aiman pn alhamdulillah makin sihat nampaknya...


alhamdulillah selepas 4 hari aiman discharge dengan penuh semangat n kembali menjadi bayi yang cergas..!!!...

info hari ini : berat aiman 8.6kg..!!!