Quote Of The Day

My Slide

Monday, May 21, 2012

Masa pantas berlalu...Selamat Hari Lahir Heroku...Afif Aiman bin Mohamad Nurafiq

as salam..


alhamdulillah...21 mei 2012...jam di PC ni 4.30pm..setahun yang lalu...waktu ni..pada tarikh ini...ak masih berdiri di depan pintu dewan bedah hospital bersalin hkl...masih menunggu keluarnya isteriku...alhamdulillah..1555 tadi...genapnya setahun hero kami...Afif Aiman bin Mohamad Nurafiq...





setahun yang sangat lain...mengharungi kehidupan sbg seorg ayah dan ibu...ak sbenarnya still teringt macam mana tak cukupnya tido malam pertama aiman dilahirkan..start kul6.00pm tu....kejap2 nangis...kejap2 nangis...masa tu susu badan xkuar laju lagi..baby boy kan...nyusu mesti nak kuat....ish...

lelap 5 minit...terjaga aiman nangis...lelap 20 minit terjaga....aiman ni masa dlm tempoh 4-5 bulan yang pertama...tido mesti nak didodoikan..kena bagi lena betul2 baru boleh letak atas tilam dia...baby cort yg dibeli tu pn digunakan masa 2bulan pertama je..lepas tu tak mao da die...ish aiman ni..

sekarang ni??..menjelang setahun usianya..aiman makin lasak..dah pandai turun katil sendiri...mana tah die dapat idea turun kena kaki dulu....ibu ngn ayah yg tgk ni terbeliak bijik mata tgk dia turun dgn jayanya...dan aiman sengih puas sebab dpt turun..ayoyo....penin2...

apa2pun...ayah dan ibu doakan semoga aiman akan terus membesar dengan sihat..dan akan menjadi seorang anak yang soleh..dan menjadi seorg khalifah yang berjaya dunia akhirat..ayah dan ibu sayang aiman..


SELAMAT HARI LAHIR !!!





lasaknya aiman ni toksah cite la..aih...tak menang tangan...ni belum jalan full lagi ni...tak tau la dapat kaki berjalan nanti camne...

3 comments:

azinuj said...

hepi besday aiman..wah..da besar nye..turun katil sndri takpe..jgn jatuh katil udah ler...alif je bape kali dah jatuh,..hik hik

AFIQ zainal said...

sebenarnye kan..jatuh katil pun da..

cikpepel said...

idea lasaknya aiman tu..ai rasa ai tau dari mana..