Quote Of The Day

My Slide

Friday, August 7, 2009

Festival Kedah Sejahtera Part II

salam semua..ha berjumpa lagi untuk edisi part II...entry kali ni...ak nak ceritakan ttg perjalanan event ni untuk hari keda.di bdr laguna merbok sg petani..KEDAH...

seawal 930 ramai da pengunjung yang berdiri di depan kedai menunggu untuk membeli barangan2original upin ipin ...percaya atau tidak...plush toy yang di bawa sebanyak 6 kotak da habis dijual 4 kotak hanya dalam tempoh 4 jam...!!!!...caya lah org sg petani...

"terima kasih ye dik..." mungkin itu yang diucapkan zarin kpd adik itu

mm...sesaknya booth tak dapat nak digambarkan...sebenarnya gambar2 yang diletakkan ni adalah gambar2 yang sempat diambil pada jam 430 petang..bayangkan....dari 930pg bukak booth...kul430ptg baru dpt snap 1st picture...!!!....sekali lagi syabas sg petani...!!!

tgkla senirik...430ptg pn masih bersesak2 orang utk mendapatkan brangan2 yang dijual...memang hebat...panas toksah nak cite la...ni belum lagi gambar maskot upin ipin diserbu oleh para pengungjung...sampai pemakai maskot ni da naik lemau + da bau ketam da masing2...ahahha....


ape la yang sedap nye di booth upin ipin ni sampai adik ni mengeluarkan lidahnya...


adik ini juga tak ketinggalan untuk melihat dengan lebih dekat barangan yang dijual

pengunjung2 ni plak kebanyakannya datang berkeluarga...jadi kopakla duit ayahnye kan...hihih...takpelah bukan selalu sebab barang pn tak selalu dijual kan...jadi sekali sekala beli apa salahnya..hihh...jangan marah la ek...

keadaan sesak di booth berterusan sehinga kami nak tutup kedai da..terpaksa tutup awal sebab ade lagi 2 hari nak berjuang ni..berjuang untuk menghabiskan barang2 ni...

inilah keadaannya...penuh sesak dikerumuni warga sg petani...cayalah...

suasana sama..sesak dengan kunjungan warga s.petani ke booth upin ipin

penuh jugak kan...sampai petang camni...

antara deretan kereta yang memenuhi parking yang disediakan

pilih jangan tak pilih..

mak ngan ayah pn tak ketinggalan jugak...

sila...sila...

ape la aku nak beli ni ek...

ayah..kalau nak beli 8 boleh tak...

apela yang adik ni jenguk kan ek...


dan akhirnya..kami sampai semula di hotel penginapan dalam kira2 jam 9mlm...mascot team lepas tu bergerak ke USM Penang untuk program Heboh Buku..mmm...mungkin zarin akan update pasal program tu lepas ni...

n malam tu suma pun tido awal....mengumpul tenaga semula untuk esok nya....so...jumpa utk entry Part III ye...!!!

6 comments:

zairi baharom said...

tahniah be & ur tean..keep up the good work!!all de best be..=) ade rezki, nk join trip korg.leh amik2 gmbr korang.hehe

AFIQ zainal said...

bereh...

nak join oke aje..

noor afzan said...

tahniah upin ngan ipin film menag FFM22 last nite~

AFIQ zainal said...

maceh2...credit to production team...

-Melissa Rina- said...

biler nak g kuching abang afiq??? heheh..

AFIQ zainal said...

ehhee..tunggu orang kuching panggil la..