Quote Of The Day

My Slide

Wednesday, July 20, 2011

Esok dia 2 bulan...

hai..nama syaye Afif Aiman

wow..wow..wow....uhukk...batuk pulak..tak bersih la acik cleaner ni bersihkan swang blog ak ni..ish...ya..i'm back..selepas 2 bulan menyepi tanpa sebarang berita..last post is pasal baby org kan..n now...NOW SHOWING...ak nak story mory pasal baby aku la...hihihi


post ni sempena genap 2bulan usia putera sulung ak hasil perkongsian hidup ak dengan isteri tercinta...nama yg kami pilih adalah Afif Aiman b Mohamad Nurafiq.(Afif-Punya harga diri ; Aiman-Berkat, Yang bertuah, kanan). Aiman selamat dilahirkan secara caesarean di HKL pada 21 mei 2011 tepat jam 1555 dengan berta 3.4kg. Alhamdulillah Dr Aniz yang menyambut Aiman keluar.. Dr Aniz ni Dr yang sama sepanjang wife ak checkup selama mengandungkan aiman.

Pengalaman almost 3 jam menunggu kat luar blik bedah memang satu pengalaman yang ayah2 je yg dpt rasa...hhuhu...tp syukur alhamdulillah semuanye ok..wife aku kuar siap tersenyum..lega rasanya..ok la tu kan..n terus naik ke wad kelas 1 (single bed-seronok beb boleh ak tidor sama)

n selepas 2 malam tidoq sepital..baby pun da bole kuar..thanx to all nurses n drs yg bantu sepanjang wife n baby di wad 4a bilik 20 tu...1bulan berpantang di danau kota pun memang sangat menarik.ak actually takut nak pegang baby yang kecik sebab leher diorang kan tak kuat lagi kan..tp ni anak senirik tetibe je dpt kekuatan yg dtg tah dari mana tah.hihihi...mandikan aiman...tukar pampers aiman.. pakaikan baju...sapu minyak..pkaikan barut..wow..suma tu sangat best..!!!! yang paling best pastinya..tak cukup tidoq..!!!...

Dan sempena esok insyaAllah 2 bulan usia Afif Aiman, ak panjatkan setinggi2 kesyukuran di atas kurniaan ini dari Dia yg pastinya akan menuntut aku utk bekerja lebih keras lagi...Ayah sayang Ibu..Utk aiman...doa ayah supaya Aiman akan membesar dengan sihat, dijauhkan sebarang penyakit, dan akan membesar menjadi seorang anak yang soleh dan berjaya di dunia & akhirat...
Cayang Aiman..!!!

Ak kongsikan gambar2 aiman masa sesi memakai rompers utk kali pertama..yg pastinya..rompers MU ORI dari UK...tq to adik aku ina yang sempat membelinye di sana..!!!




4 comments:

missfauzani said...

waaahhhh...dah besar la die~

AFIQ zainal said...

aah la aunty pau..da mecar da..

Badri Ruslan said...

waa... bile nak bawak jmpe "abg bad" nie.. hehehe:-p

AFIQ zainal said...

abg yea..ahahah