Quote Of The Day

My Slide

Wednesday, February 29, 2012

MyTV3 Day Out - Kampung Style Eps II

aha...kembali lah lagi kite ye...utk episod II...

keesokan harinye..bermule lah dayout edisi 2012 ni...permulaan yang agak lambat sebab menunggu peserta2 yang tiba lewat..tapi masalah teknikal ni tak mendatangkan masalah yang besar la sebab program yang dirancang banyak aktivitinye di sbelah petang...1aktiviti aje di sebelah pagi ni...iaitu...
MENCATING BATIK....

setiap kumpulan perlu menghantar 2 wakil utk mewakili kumpulan mencanting batik ni..2 frame setiap kumpulan...1 flora..1 fauna...


lepas habis mencanting, semua peserta day out n mytv3 menikmati sekali lagi hidangan kampung utk makan tengahri...selesai lunch, semua peserta diberi peluang untuk menikmati alunan muzik dondang sayang,...merasalah diorg ni joget lambak tengahari2 buta ni...ahaha...



aha..acara seterusnya adalah..MENGANYAM SARUNG CEMPEDAK..sangat unik sarung cempedak ni sebab setiap buah cempedak yang disarung guna sarung ni, memang kompem tak rosak...n takkan diganggu oleh menatang2 serangga ni...=) tgkla..abg yus kita yang sangat berbakat ni....


acara selepas tu..memang menguji kekuatan tangan n gigi peserta2...MENGUPAS KELAPA tanpa menggunakan apa2 alat..=) tgkla abg ni...gile kuat kot...ah ha..


haa..acara yang menyusul selepas tu..menguji pula anak2 gadis2 kita ni..kenal ke idok dengan rempah2 yang da dicampur dlm 1 plastik..diorg kena asingkan semua 10 jenis dan perlu dipersembahkan depan nenek..ada jintan la..halba la..bersa la..beras pulut la..kayu manis..n macam2 lagi la...

mcm2 ragam budak2 ni...siap ada yang berpantun lagi ha...tp apa2 pun...kompem semua dah kenal dengan bahan2 masakan ni kan...=)


ok..game seterusnya...kalau game2 yang tadi semua kering je kan..now da masuk ke fasa game2 yang basah...TIMBA SOTONG namanya...

setiap ahli kena pegang hujung tali yang diikat ke timba tu..amik air dalam kolam tu..then lari ke tong yang disediakan..dlm masa sampaila tong tu penuh...n catatan masa pun di ambil...tgkla sapa yang menang...haahah..

aha...acara yang paling geli geleman adalah..TANGKAP BELUT...ahahah...selut yang wuud semulajadi tadi telah dijadikan medan penangkapan belut...ahaha....macam2 la gaya n reaksi budak2 ni..


yang badan ketak...menjerit2 sudoh..belut tak juge ditangkap nye...ntohle...





tapi takpela...biarpun habis agak lewat...dlm lebih kurang 6ptg...tp riak wajah semua memang nampak happy sangat..ditambah lagi dengan hadiah2 yang diterima oleh semua org..dpt ld merchandise dari TV3...thanx to all mytv3 members yang datang support program ni..jumpa lagi di venue ke 2 KJH..Terengganu....


2 comments:

AlyzaFisol said...

menariknya xtvt mytv3 ni.. :)

AFIQ zainal said...

sangat menarik =)