Quote Of The Day

My Slide

Wednesday, July 18, 2012

Aiman makan syiling..!!!

Mayday...mayday..mayday...!!! Tolonggg...tulun..tulun...

=) =) =)

Salam..hehehe....tajuk entry n opening entry tu..hanyalah sekadar gimik di kala anda membaca entry ni...ok2...jgn mara...just nak share tentang Aiman...Afif Aiman, budak kecik yang makin membesar dengan sihat,alhamdulillah dan makin menunjukkan perangai yang macam2...ehhehe...

ok2..kita mulakan dgn video ni..tgkla ek..

video

bukan video aiman..ni video pelakon cilik, Rykarl Iskandar..si kecik ni ak jumpa masa JJD Bangi. Dia jadi guest artiste utk booth Bananana dan ak pulak buat mainstage masa tu..sempat culik die utk bersama2 duk atas stage tu..huuh....mudah mesra budak ni..n bijak juga...

ok2...masuk cite aiman yea...aiman skang lincah da bejalan ha..bukak mata je kalau tak nangis,kompom bejalan...dan aritu masa die dah betul2 stabil berjalan, ak n wife bawakla die ke Sogo..secara rasminya aiman dapat menunjukkan skil berjalan di soping komplex..tgkla yea..

video

ok..ni cite sebenar..melentur buluh biarla dari rebung nye..selalu kita dengar peribahasa ni kan?..dan pd aku mmg benar kata2 ni..sejak 3minggu yg lepas, aiman dgn secara sengajanya menadah tangan utk baca doa masa nak suap dia makan..=) alhamdulillah..aiman belajar perkara yg baru..dan sampaila skang..tiap kali nak makan akan tadah tangan..kdg2terbabas jugak...da suap 3,4 kali baru tadah tangan....ahahah...

and 2hari lepas ak ad ajar aiman cara2nak menabung..ehehe...tu yg mula2 die nak masuk mulut je syiling tu...tapi, lepas diberitahu, 'No, cannot eat, put here' sambil menepuk2 tabung, alhamdulillah aiman faham..tp jenuh gak masa mula2 nak ajar aiman cara masukkan syiling tu...

video
video kt ats ni ms aiman tgh training nk ambik syiling dr dlm tong lain..uhuhuhu..next video plak bila aiman da bejaya masukkn syiling tu...tgkla..

video


yg bestnya tu sbb, lps syiling tu masuk je die akan 'yeayyy..' then tepuk2tgn...***comelsgt
huhuhu..mula2 syiling 10sen agak memberikan mslh utk die...sbb syiling kecik,tgnnye pn kecik...tp dgn kecekalan sibudakkecil ini,mslh tu small the pieces dan dapat diatasi...alhamdulillah..tq Allah krn mngurniakan anak sebijak ini...=)

video
dan ssecomel mana pn aiman..main hobby is still sepahkan rumah yea...tgk la..

video


No comments: