Quote Of The Day

My Slide

Tuesday, February 24, 2009

kehidupan ku yang baru...

salam suma...ak nak cite sebenarnya ttg idup aku yang baru...odw aku ke ukm jumaat lepas..aku kol mama aku.sambil2 tanya kabar..ak btaula yang aku travel mlm tu..n mama aku btu yang baby akak aku kena jaundice(kuning)...esoknya nak kena bawak ke hospital..if kena admit,maknanya mungkin aku tak dapat jumpa baby...esoknya pagi,aku kol a.ipar aku...sebab pagi2 lagi dia da kuar bawak akak aku n baby gi hospital...pagi tu kami wat simple light training kat padang ukm..after training tu,aku dapat berita baby kena admit ngan ibu nya...ffuuhh..memang menyentap hati aku..baby kena amik darah...duk bawah lampu biru...cian dia...malam tu aku sampai uma kul1130 n a.ipar aku baru je sampai dari hospital.katanya jaundice tu da kurang da...if esok(ahad) da kurang,bole la kuar...aku berharap sangat baby kuar hari ahad tu..sebab isnin aku nak balik jb da...doa ku panjatkan moga Dia limpahkan kesihatan buat anak buah ku yang pertama ni...

alhamdulillah....doaku dimakbulkan bila tgahari ahad tu akak aku kol katanya da odw balik ke umah...senyum aku tak dapat aku sembunyikan agi...dapat tgk baby...baby sampai je aku terus kuarkan kamera yg aku pnjam...snap sekeping dua kan...adik aku plak duk ajak aku pegi jj nak beli big apple...dia mintak aku belanje...n akak aku plak kirim beli susu daisy...n memandangkan susu utk adik aku yang last tu nak makan ngan cereal da habis....n buah buahan utk mama aku pun da habis...so menguatkan lagi sebab kenapa aku kena pegi jj...aku gerak ke jj ngan adik aku yang ppuan tu...smpai sana mudahnya dpaat parking..urusan dipermudahkan...aku terus gi market dia..pilih buah epal fuji...carik susu...n terus kuargi big apple..aku beli yang A BOX of 12...sedap2 donutnye tau..kalah dunkin donut...tak tipu...

odw nak balik tu,aku kena lalu tempat baby...n aku ajak adik aaku singgah jap kat tempat baby tu...cadangnya nak tgk barang2 baby kan..bole la aku beli utk hadiahkan kat akak aku n abg ipar aku...aku nampak satu baby court(betoi ke ejaan ni)...adik aku kata cantik n takde lagi ..nak beli baju,da banyak..botol susu pun banyk..jadi aku pun beli la benda tu...bawak balik terus baringkan baby atas court tu...seronok rasanya tgk...dia pun asik tido je la kan..baby ka..nak wat pe lagi kan...tido la..baby pun terima lawatan juga dari my fren kan...huuh....huuh...n lastly aku habiskan ptg ahad aku ngan men gem smbil jenguk2 baby...malam tu,baby asik nanis je..kejap2 jaga..kejap2 jaga...so aku yang tido lewat ni bertugas as jaga la..baby jaga je terus gi tepuk dia...huuhh....tapi tak diam jugak sebab lapar susu kan..so...tugas ibu dia la pulak kan...

esoknya...aku bangun awal sebab ade org dtg nak ngurut ibu baby...n sekali lagi aku bertugas menjaga baby yang tido...huhuuh....seronok sebab dapat gak dukung dia...sebab dia nanis so angkat dia bawak berjjalan terus senyap..ngelat dia ni tau..huhuh...aku habiskan masa separuh hari aku ngan baby sebab bas aku ke jb kul1...kul12 aku gerak kuar umah ke pudu..abah aku anta..n ditemani baby yang da besar,afif...huhuhu..anak jiran aku...sampai pudu dia anta aku...masa keta gerak dari pudu..aku tgk dia melambai tak henti2..jadi sedih plak aku..n now..aku da kat jb..aku rindukan suma ni..NAK BALIKKKK KL...!!!!!....aku ngan afif...ni la baby court yang aku n adik aku beli utk baby



4 comments:

zairi baharom said...

pengalaman serupa be..anak sedare pertama, mmg teruja.aku dulu belikn ank sedara first aku yg goncang2 bunyi loceng tu coz ms tu aku sek rendah, xde duit lg.haha. skrg, ckp je nk ape, acik beli.haha.=D
ai be, bile nk ada baby court sendiri??court futsal dh byk..haha

hanis said...

comey nyer anak buah ko.. cute sngat2.. ske3..hehe

afiq...ludin...ferdi... said...

ish kamu ni...suma org pun serupa je..seb bek hp ak murah punya kalu tak...memang wallpaper la kan..huhu...oooho..baby kort aku nga dibuat..3taun agi siap ar...ahhaahha

nuwul said...

waa,abg afiq practice nmpk jd bapakk..don wori,practice makes perfect bro!hehehe~