Quote Of The Day

My Slide

Wednesday, November 4, 2009

Upin & Ipin ke Terengganu

perjalan ke tganu mengambil masa lebih kurang 7-8 jam....melalui LPT..sangat penat berda dlm keta...so kitorang amik kesempatan utk singgah di RnR Temerloh utk makan...gulai tempoyak ikan patin memang menjadi target sejak bertolak dari opis agi..hhuuhuhuh..

ikan patin..nyumm...

nasi putih + telurmata

actually..event kali ni adalah mengikut zarin ke UMT utk talk dia yang ade kaitan dengan MIMOS...e-rendering kalau tak silap portal yang disebut2...MIMOS memang banyak membantu Les Copaque especially masa pembikinan filem GENG dulu..


so, bila da nampak je ape2 yang tertulis terengganu ke..kuala terengganu ke..memang tak sah kalau tak snap gambar...hihihi....kitorang menginap kat Batu Buruk Beach Resort yang terletak kira2 30 minit dari UMT...

landskap yang cantek...

landskap lagi...

signboard...

kitorang pergi ber3..ak,zarin n faris...so secara otomatiknye faris akan jadi tourist guide sebab die memang org ganu...n hasilnye, die bawak kitorang makan kat kedai tepi pantai tu, makan eskrem goreng..ak memang tak pernah makan menda alah ni..so sebab tu aku ok je...

aiskrim goreng k.tganu

esok paginya,pagi2 lagi kitorang da bertolak ke UMT...sampai tak sempat nak rasa masakan chef kat batu buruk beach resort tuh...semata2kerana nak sampai awal ke UMT..coz zarin need to be prepared for his presentation...n sempatla aku snap beberapa pic kat dlm UMT..

kat fakulti sains teknologi

perpustakaan sultanah nur zahirah

last checkpoint amik gambar..kat pintu gerbang...

mm...sebenarnya..event ni habis dalam jam 12 tgahari..(actually talk zarin yang habis kul12..)..so,after lunch,baru kitorang bertolak utk pulang ke shah alam...disebabkan otw to umt pada paginye tu kitorang da lalu kat stadium yang runtuh dulu, so kitorang pn decide nak pegi tgk sambil2snap ape yang patut...

runtuh 1

runtuh II

pemandangan masjid kristal


sempat pose depan masjid kristal...(da solat okay...)

pantai kemasik merupakan pit stop kitorang yang terakhir utk amik gambar...huhuh...sampai pun da nak dekat kul7..sunset pn tak sempat tgk...takpe2...nanti ade masa boleh datang lagik..

ak ngan faris posing atas batu

sampai di rumah dlm jam 1230 pg...n ak hanya ade 1hari rehat iaitu hari rabu, before ke Kedah untuk Suarasa...penatnye....!!!...so...entry Suarasa lepas ni la yek...

p/s : jauh perjalanan luas pemandangan, penat badan...eeahahaha

2 comments:

mediahorizon said...

sedapnyaa patin tempoyak tuuu

AFIQ zainal said...

sangat sedapp...!!