Quote Of The Day

My Slide

Tuesday, November 24, 2009

Ewah Ewah Sayang...!!!

Salam...lamanya tak dengar khabar kan??...bukannyanya menyepi..cuma agk sibuk sket utk seketika waktu nih...so, utk edisi kali ni,ak tinggalkan korang ngan beberapa keping gambar..laporan penuh akan muncul selepas ini...tadaaaa....!!!!




Monday, November 9, 2009

Tahniah Atok..!!!


Baru2 ni..atok telah dianugerahkan satu anugerah yang pd ak booleh diiktiraf sebagai sangat membanggakan...GEIE Award 2009..

majlis penyampaian anugerah ni telah diadakan di Junior Ballroom, Hotel Nikko dan seramai 10 orang penerima telah dipilih utk menerima award ni. sebenarnye kehadiran ak sebagai pengganti kepada kawan atok yang tak dapat hadir...tp sedikit sebanyak aku berbangga dapat jadi sebahagian daripada les copaque team yang dpt tgk lebih dekat atok terima award tu...hihi...antara yang pegi adalah shafiq,faren,zarin,fuad,keng sun,faiz,faizu,nazmi,udd,ida rahayu n kak ijan.selain tu, aunt fiza n husband jugak turut ade sama..

atok dengan anugerah yang diterima

anugerah telah disampaikan oleh timb menteri MOSTI iaitu YB Dato' Hj Fadillah Yusof..dan diacarakan oleh Dr Franki Ow..ak sangat kagum dengan cara dia kendalikan majlis nii...memang dia buat sangat banyak homework tau..ape2pun..majlis berakhir sekitar jam 11mlm ni diakhiri dengan lagu 'congratulaions' tu n sedikit minuman ringan...apple juice...suasana majlis berlangsung dlm keadaan meriah + korporat...sangat teruja aku....n biila dengar atok berucap, rasa berbangga dpt jadi sebahagian daripada Les Copaque family...

atok bergambar dengan YB lagi

atok bergambar dengan YB dan pemenang lain

n sebelum balik, kitorang delegasi Les Copaque sempat bergambar kat atas pentas...yeay...

delegasi Les Copaque

dan yang penting...dpt snap gambar dengan atok...berat gak piala tu tau...esklusif gila sebab ade nama personal tau...


p/s : gambar GENG 08:Pembunuh tikus...

yang ni versi edit...tq faizu editkan gambar nih...alalalal...



Upin & Ipin : Disney Channel...

Klik Sini

Friday, November 6, 2009

Senyum...

Mungkin ada yang da selalu baca artikel ni..tp ak tetap nak letak..sekadar hiburan kita..

SAM & DOL

SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?

DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum,lembu tu terajang aku. Nasib
baik tak mati.

============ ========= ========= =====

SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?

DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai
2 Ringgit

============ ========= ========= =====

SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati
lemas?

DOL: Sebab aku bela ikan emas. aku jumpa ia mati dalam air!

============ ========= ========= =====

SAM: Semalam aku nampak hantu!

DOL: Uih! kau terkejut tak?

SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejur tengok aku.

DOL: Mana kau tahu?

SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....

============ ========= ========= =====

SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?

DOL: Gula dah habis!

SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?

DOL: Kan aku kata, sebab gula dah habislah

============ ========= ========= =====

SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle
light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.

DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bil
elektrik, api rumah aku dah kena potong!

============ ========= ========= =====

SAM: Aku ada AIDS? mana ada...

DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada
aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada
aids, kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah
tahu...

============ ========= ========= =====

SAM:Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!

DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak
berlatih agar dapat batuk dengan lebih baik lagi.

============ ========= ========= =====

SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang
merompak kedai kita.

DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau, jangan
pasang signboard "SILA DATANG LAGI"

Thursday, November 5, 2009

Kerinduan terubat...

wah...sangat rindukan anak buah aku yang sorang ni,afiqah...huuhhu..semalam balik je dinner dekat hotel nikko, dia masih belum tido..n aku amik kesempatan (walaupun belum mandi) utk berguling2 dengan die...

da pandai merangkak, duduk n memanjat..mmm...17hb ni genap 9 bulan..


video







Wednesday, November 4, 2009

Upin & Ipin ke Terengganu

perjalan ke tganu mengambil masa lebih kurang 7-8 jam....melalui LPT..sangat penat berda dlm keta...so kitorang amik kesempatan utk singgah di RnR Temerloh utk makan...gulai tempoyak ikan patin memang menjadi target sejak bertolak dari opis agi..hhuuhuhuh..

ikan patin..nyumm...

nasi putih + telurmata

actually..event kali ni adalah mengikut zarin ke UMT utk talk dia yang ade kaitan dengan MIMOS...e-rendering kalau tak silap portal yang disebut2...MIMOS memang banyak membantu Les Copaque especially masa pembikinan filem GENG dulu..


so, bila da nampak je ape2 yang tertulis terengganu ke..kuala terengganu ke..memang tak sah kalau tak snap gambar...hihihi....kitorang menginap kat Batu Buruk Beach Resort yang terletak kira2 30 minit dari UMT...

landskap yang cantek...

landskap lagi...

signboard...

kitorang pergi ber3..ak,zarin n faris...so secara otomatiknye faris akan jadi tourist guide sebab die memang org ganu...n hasilnye, die bawak kitorang makan kat kedai tepi pantai tu, makan eskrem goreng..ak memang tak pernah makan menda alah ni..so sebab tu aku ok je...

aiskrim goreng k.tganu

esok paginya,pagi2 lagi kitorang da bertolak ke UMT...sampai tak sempat nak rasa masakan chef kat batu buruk beach resort tuh...semata2kerana nak sampai awal ke UMT..coz zarin need to be prepared for his presentation...n sempatla aku snap beberapa pic kat dlm UMT..

kat fakulti sains teknologi

perpustakaan sultanah nur zahirah

last checkpoint amik gambar..kat pintu gerbang...

mm...sebenarnya..event ni habis dalam jam 12 tgahari..(actually talk zarin yang habis kul12..)..so,after lunch,baru kitorang bertolak utk pulang ke shah alam...disebabkan otw to umt pada paginye tu kitorang da lalu kat stadium yang runtuh dulu, so kitorang pn decide nak pegi tgk sambil2snap ape yang patut...

runtuh 1

runtuh II

pemandangan masjid kristal


sempat pose depan masjid kristal...(da solat okay...)

pantai kemasik merupakan pit stop kitorang yang terakhir utk amik gambar...huhuh...sampai pun da nak dekat kul7..sunset pn tak sempat tgk...takpe2...nanti ade masa boleh datang lagik..

ak ngan faris posing atas batu

sampai di rumah dlm jam 1230 pg...n ak hanya ade 1hari rehat iaitu hari rabu, before ke Kedah untuk Suarasa...penatnye....!!!...so...entry Suarasa lepas ni la yek...

p/s : jauh perjalanan luas pemandangan, penat badan...eeahahaha

Lenggong diserang...


salam sumaa...

wah....next entry plak...amik masa post masa lunch hour nih..huhuuh....

nak cite plak event dekat lenggong...ni 1st time ak pegi lenggong...dengar je besa..huhuh...event ni sebenarnye event Jamuan Rakyat Aidilfitri utk Parlimen Lenggong. wpun aidilfitri da habis sebenarnye..tapi tetap wakil rakyat nak buat jamuan utk rakyatnya...

Lenggong di pagi hari...

perjalanan yang mengambil masa hampir 3jam ni sangat seronok sebab travel malam...n perjalanan yang rasanya macam sekejap je..huhuhu..sebenarnye kena travel malam sebab nak kena tunggu ijat habis keje...n tutup kedai..baru boleh start travel...(tu ijat yang berbaju biru tuh)
antara hidangan yang disediakan

perkusi gatra sedang membuat persembahan

ipin sedang menari dengan perkusi gatra

Booth jualan di awal pagi...banyak lagi barang nak dijual

Booth jualan jam 2.30 petang...takde barang da...

Upin & Ipin diserbu...

sambutan warga Lenggong terhadap maskot...sangat ramai...

event ni tamat sekitar jam 3ptg..n kitorang bertolak pulang dlm jam4petang..sangat penat sampai terlelap kat BhPetrol kat RnR mana tah..huhuh...ape2pun...orang Lenggong sangat sporting...TQ Dato' ...

Team ke Lenggong...
dari kiri : Ijat, Faris,Afiq,Udd,Man(depan),Ruhal,Syawal,Mumu

sempat snap gambar ngan Noni AF5...

p/s : terkilan sebab tak dapat makan Nasi Lemak Goreng...