Quote Of The Day

My Slide

Tuesday, January 19, 2010

Seronoknya ke Utara..

haloo suma..!!!...sebetulnya sisa kepenatan berjalan jauh masih bersisa dlm diri..nak dekat seminggu ak berkampung di Utara..Alor Star, Pokok Sena,Sg Petani, Penang, Kangar...lengkap..!!

sebenarnya ak ke ke event2 yang da dilockedkan awal dulu lagi..bermula di pokok sena utk pelancaran bdr sejahtera, kemudian ke kangar utk festival filem n viedo pelajar msia ke7.(FFVPM) diantara kedua2nya...tu la datangnya sg petani, alor star n penang...penat tapi seronok...sebab, lengkap sudoh travel aku ke utara selama ak bekerja ni...perak, penang, kedah n perlis...

meh aku citerkan ape yang da berlaku...
rabu lepas 13hb lepas sesi bergambar bersama2 suma staf, ak ber5 menaiki kia n lori bertolak ke alor star.sebab kami menginap di seri malaysia a.star.smpai kat sana dlm kul 730mlm. n kebetulan, kedah vs perlis malam tu kat stad darul aman yg terletak sangat dekat dengan hotel.bukak tingkap bilik, da nampak stadium. so ak ngan shazuan je yang nak pegi tgk..kami pun laburkan duit utk beli tiket n kain rentang..sokong kedah kami mlm tuh...tapi..kedah kalah plak...sedih gak la..
aksi perlawanan..

aksi perlawanan..

esoknya, kami suma ke pokok sena utk jayakan pelancaran bdr sejahtera. so, ada buat sale n maskot..event?..event ok la sepanjang seharian kami berada di sini. balik2 hotel dlm jam 6ptg.memang berdebu la muka n tgn...hitam..!!!huhuh...siap2 utk dinner malam tu dekat yasmeen sebelum bertolak ke kangar utk jayakan FFVPM anjuran finas n unimap.seronok sebab dpt jadi wakil syarikat ke festival ni. actually, big bos ak terlibat dengan wawancara pada hari pertama kami berada di sini. sekitar event ni...ada banyak booth yang dibuka. dari finas sendiri, dari rtm, dari wayang studio dan banyak lagi....

booth jualan di kangar..

seronok sebab ni 1st time ak berada di perlis utk event..so teruja lebih sket...uhuhu..2 hari event di sini, ak jumpa ramai orang n yg lebih bermakna ak jmp semula senior yg jadi fasi ak masa ak mula2 masuk utm dulu.azizi namanya...da jadi staf unimap n bapak org ghupanya die...huhuh....

hari ahad plak, sekadar penampilan maskot di QS Stationaries The Store Kangar yang sebenarnya berdepan dengan lokasi event FFVPM tu je...mungkin juga 1st time maskot Upin Ipin pertama kalinya berada di Kangar, so org2perlis sangat menantikan kehadiran mereka...
otw balik ke shah alam, kami singgah di s.petani utk melihat keadaan kilang yang akan beroperasi tidak lama lagi. sangat seronok mengetahui yang kami akan ade kilang yang akan menguruskan hal2 stok di belah utara..n sampai semula di shah alam jam 530ptg semalam..

berada di utara untuk tempoh yang lama sangat seronok..tp rindukan suasana opis..!!!
arini...dapat berada semula dlm opis..yeay...!!!

jehan miskin, lisa surihani, rusdi ramli

p/s : seronok seba akhirnya dpt amik gambar dengan lisa surihani...hihihhi...



4 comments:

Mohd Naim said...

perghh!! lisa surihani tuh!!

-Melissa Rina- said...

Abg Afiq bile nak jadi bapak bdk gak?? hak2

cepat2 la jadi suami org dulu yea.. pastu jemput kite!! =))

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

uiii..bestnye die p sume tempat tu,
berbaloi-baloi,seronok dapat,penat dapat,pape pon mestu hepi..kan?

lisa surihani tu..dalam tv sangat cantik..kat luar tv..cantik tak?
hehehe...suke tengok lakonan die kat dalam cite i'm not single..so sweet..

AFIQ zainal said...

naim : yeah..lisa surihani

mel : lambat lagik jadi bapak budak

aida: lawa jugak dekat luar pun..serius....