Quote Of The Day

My Slide

Friday, April 22, 2011

esok...36 minggu...


salam...ha..entry kali ni sangat spesel...sebab aku nak bercerite pasal isteriku tersayang...harini hari lahirnye yang kesekian kalinya...sangat istimewa...1st besday nya yang disambut lepas berkahwin..

Sampai la ni ak tak tau nak belikan ape untuk wife tersayang ni..semalam sudah pusing2 KK Home..tapi di luar kemampuan la pulok...takpe2...masih boleh difikirkan lagi nih...

okeh..kita tgk kat topik tu pulak...ha..wife ak tgh pregnant sebnarnye skang ni...n esok masuk 36 minggu kandungannya....da scan da..n yes...future national striker in the making...yeah..!!!

perasaan aku sekarang ni bercampur baur...happy..risau...tambah2 kalau kena gi outstation kan...risaukan keadaan dia..bila malam pulak..ak akan pastikan dia nyenyak betul2 baru ak tido...urut kaki n tarik kaki memang rutin harian skang ni...guna krim ape tah namenye..huhuhu...buat susu n pastikan dia makan ubat sebelum tidoq..rutin suma tuh...huhuhu..

lagi satu ha....menda alah ni..ye....majalah pa & ma..memang sangat membantu warga2 bapa yang 1st time nak menimang anak yea...wife ak yang selalu beli n aku pun curik2 bace bile die dah tido...ak kena pastikan aku khatam sebelum dia yang khatam...


buku sebelahnye pun aku ade juge..n memang membantu...suma barang baby pun da 90% complete kecuali besen mandi baby ye yang tak beli lagi..barang ibunye tinggal breast pump n baju butang je yang tinggal...barang pun dah packing...2 set...1 dlm keta duk diam2...satu lagi wife ak bawak ke ofisnye...sambil2 ak mmenaip ni ak da pun order sumthin tru online utk ku hantarkan kepadanya..jap lagi sampai la kot..ahaha...ape bendanye tu...macam besala..cekolat yang sangat disukai nya...gambar2 pregnant wife ak ade dlm camera n hp..so tak banyak yang boleh diuploadkan...yang mane ade la kan...


apa2pun..ikut tarikh is 21mei...maybe juga baby yang sangat aktif dlm peyut ibunye ni akan kuar awal...tak sabar nak main2 ngan ayah ngan ibu yea....aku sangat2 berdoa semua urusan kelahiran akan dipermudahkan...n sape2 yang bace post ni doa2kan juge yea....to ibu...i love you so much..moga dengan kelahiran baby kita akn menambahkan keceriaan dlm rumah.. =)

2 comments:

Taufiq Azzain said...

asal akak nmpk mcm diri atas kusi plak dlm gmbr ni??

AFIQ zainal said...

ahahah...tu namenye teknik..amikla dgambar di tepi longkang yea...