Quote Of The Day

My Slide

Thursday, July 23, 2009

Karnival Ampang Jaya

Pengunjung di booth Upin & Ipin

salam...hai semua pembaca blog ak..skang ni menunggu masa utk bertolak ke kedah utk satu event..jadi sementara sempat nak update sket ttg event yang berlangsung hujung minggu lepas...17hb & 18hb ogos 09...Karnival Ampang Jaya nama event nye...dan diadakan di Padang MPAJ Pandan Indah..tak susah nak carik tempat ni...event ni melibatkan penggerai start jumaat tapi disebabkan ade beberapa masalah teknikal, so kami start ari sabtu je...
Antara original merchandise yang dijual di booth

Antara lengang dengan tidak je booth Upin & Ipin ni

Kemeriahan di booth Upin &Ipin

bahang kelainan utk event kali ni da terasa seawal kami sampai di booth yang disediakan..kali ni share dengan sinar harian / karangkraf dan bersebelahan dengan zoo negara...sebabnya..masa sampai2 n baru letak barang da ada pengunjung2 yang tunggu kat depan booth nak beli barang.

Staff sibuk melayan pengunjung

Staff masih melayan pengunjung

Maskot & dua orang voice talent iaitu ida shaheera (kak ros) & adik fathiah (Upin & Ipin) turut serta dlaam event kali ni..dan sementara booth sibuk dikunjungi ramai pengunjung, ida dan adik fathiah pulak sibuk melayan pengunjung dari atas pentas. pelbagai jenis soalan yang ditanyakan oleh mereka berdua.

Antara parrot yang di pamerkan di booth zoo negara

disebabkan booth kami letaknye bersebelahan dengan booth zoo negara jadi berpeluanglan kitorang nak amik gambar dengan parrot2 yang ade kat situ..sangat lawa la pada pndapat ak...

Close up sket



tak jauh dari booth kitorang jugak ade booth lukisan karikatur yang dilukis sendirik oleh abg syem raja lawak kita..dan disebabkan bos kitorang da kenal dengan abg syem ni, jadik abg syem da tawarkan diri nak lukis muka adik fathiah kita secara PERCUMA...!!!...dan BERWARNA...TQ TO ABG SYEM....

Abg syem sedang melukis karikatur adik fathiah

tadaaa...inilah hasilnya...sama la jugak

suma nak tau tak..adik fathiah ni sebenarnya suka sangat jaga booth jualan ni sampaikan kitorang staff pun kadang tak dpt nak entertain pengunjung..abis dia sorang je yang jaga..
Rajin sungguh adik fathiah kita ni..contoh yang baik ni

Sempat jugak senyum adik fathiah dan en zarin walaupun penat melayan pengunjung

dalam kesibukan tu sempat gak ar aku snap picture dengan adik fathiah ni..comel betul senyuman adik kita ni....walaupun baru 1st time jumpa dia..tapi macam da jadi sangat mesra dengan dia...huuhh..pantang dengan adik fathiah ni en zarin je yang tau..ihihihi

bergambar kenangan dengan adik fathiah..ntah bila dpt jaga booth dengan dia lagi

senyuman kepenatan

dan untuk event hari sabtu tu kitorang setoff selepas maghrib kerana masing2 nampaknya da kepenatan dan maskot pulak kena bersiap utk ke PWTC utk event keesokan harinya...

THANX TO TEAM AMPANG JAYA...sempat jugak amik last pic...

pose istimewa utk semua..
dari kiri belakang: ida, syawal, faris, afiq, zarin
depan : sherry, adik fathiah

tiada dalam gambar : ezuwan & shahrul (sebab diorang duty hari ahad..)

berbaloi-baloi...

TAHNK YOU TO WARGA AMPANG JAYA...SPORTING..!!!

3 comments:

kak Ngah said...

memang cute la adik fathiah tu

rathiqah azmira rosli said...

abg afiq keje pe ek?cm bnyk g event je..best r

AFIQ zainal said...

kak ngah : dia memang cute...comel...

rat: keje besa2 je ha...ikut orang je..