Quote Of The Day

My Slide

Sunday, September 20, 2009

Hari Raya ku...Day I


yeah....senyum di pagi hari...615am...awal gile bangun...

salam semua..salam 1 syawal 1430H...skang ni ak baru je lepas mandi kat umah penginapan ak ni ha...alang2 kabel da ade, so ak pn transfer je la.n alang2 broadband ade..ak pun editla blog ni..ade ke org yg bace blog ak raya2 nih....???

my niece..asyik nangis je...terkejut tgk ramai sangat org lawa2 n hensem2
hari raya la sayang...

takpela..ak mulakan pagi 1 syawal ni, seawal kul7pg..kena turun ke tapak pembakaran sate..jadi tukang bakar sate...ahaha...ni memang tugas aku tiap kali balik beraya kat kelantan...mmm..besh gak...n sarapan suma kat umah pagi ni adalah sate...ye...sate...jgn pelik ye...hihih...after habis dekat 400cucuk ak bakar, da dengar takbir dari masjid yg sangat2 dekat ngan umah arwah atuk aku ni..ak pn pegi sarapan_+ besiap utk ke masjid..bukan selalu dpt solat sunat aidilfitri,jadi ak taknak lepaskan peluang ni...solat + khutbah habis dlm jam 9pg..

kantoi tgh masukkan duit raya dlm sampul Upin & Ipin

kemeriahan di pagi syawal...meriah la sebab tgh berebutkan duit raya...nampak tak mamat baju merah tu tgh watpe...???

naik semula kerumah, kitorang suma saling bersalaman..macam biasala kan...meriah sangat sebab da lama umah ni tak ramai macam ni...taun ni aunty aku yg kat setiawan tak balik...
after bout sejam, ak sempat amik gambar ngan family ak kat tangga..ye...position yg paling menarik...tak tipu...dan kat bawah nila hasilnye...

ak & family ku....

mama with her cucu

penyeri rumah kampung...

pahlawan di ruang tamu....

adik n sepupu2ku di tanah lapang..lokasi : my aunt's house

raya2jugak, siri Upin & Ipin jgn lupa tonton...

kemeriahan kat sini tak putus sampaila ke waktu zuhur masuk....ramai sangat saudara mara yg datang...melawat sambil2 beraya.bg yang cilik, masa ni la masa yg terbaik nak kumpul duit raya kan...hihih...n aku seronook sangat sebab dpt bagi raya kat bebudak ni...n pastinya sampul exclusive Upin & Ipin menjadi pilihan aku..sangat seronook bebudak ni dpt smpul..mak budak pun siap request extra nak simpan katanya... senyum je aku..hulur la jugak kan...hadiah hari raya...sesi beraya hari ni berakhir di Bunut Payong. Menu...?? sama jugak sate...dan pastinya ending yg paling happy adalah bila Man Utd menang 4-3 ke atas Man City...memang penamat 1 syawal yang cukup menggembirakan..kita jumpa entry utk Day II ya...!!!

SALM AIDILFITRI....

4 comments:

TaoBiqBoolat said...

ad jep...

aku laa orgny yg baca blog raya2~

tp ak lg hepi~
sblm raya dpt adiah...

4-0~
hikhik

mediahorizon said...

aik.. kantoi letak duit pun bole senyum lg..

AFIQ zainal said...

yeke..ade ek...hihihi...

AFIQ zainal said...

mesti senyum la..bagi duit raya kan..senyum dlm tangisan kan..ahahaha...melihat duit mengalir seperti air...ahahaha....pengorbanan raya la katakan...alalala...