Quote Of The Day

My Slide

Tuesday, September 22, 2009

Hari Rayaku...edisi 2 & 3 syawal

on the way to pasir mas

salam...ha..entry edisi syawal diteruskan lagi...oyeah....kali ni ak nak update utk edisi 2 & 3 syawal ak utk taun ni....semalam...2 syawal...ak berehat agak lama kat kondo b4 akak aku kejutkan utk bangun gi beraya ke Pasir Mas...yes...Pasir Mas...taun ni dpt gak gi beraya ke sana umah uncle ak..kitorang panggil dia Ayah Mei...

mengumumkan ketibaan...

siap punya siap...n travel punya travel...siap patah balik anta n amik org ak sampai ke Pasir Mas lebih kurang 120tghari...azan zuhur masa tu...n masa tu gak makanan tgh dipreparekan...NASI KERABU...nyumnyum...after siap selesaikan urusan panggilan yang lebih penting, jeng..jeng..jeng...makan time...n nasi kerabu + nasi putih sangat sedap...!!!...ak cuma dpt gambarkan je kat korang...gambar makanan pn tak sempat snap dek kerana terlalu cepat ngaaap....hihiihih...

antara gambar terakhir before makan....

sebenarnya plan asal lepas ke Pasir Mas ni , ak nak ke Rantau Panjang..nak mencari ape2yang patut..jersi rugby cadangnye..kan murah kat sana...tapi..disebabkan oleh kekangan masa & jem yang teruk..maka plan tu terpaksa dibatalkan...n masa beraya diextendkan ke hampir jam 330ptg..ak siap terlelap agi tu tunggu nak balik..ahaha...penangan nasi kerabu ori...!!!

sesi menurunkan makanan..

tiba semula di kampung, plan baru plak muncul..nak melawat sepupu mak ak yg koma akibat strok kat hospital kb...tp bila da sampai ke umah..ditambah lagi ngan ujan, maka plan tu pun sekadar perancangan je la...hihi...n ak duk kat umah sampai lebih kurang kul10 mlm b4 bergerak ke kondo semula...mmm...esoknya nak balik kl da...masa salam2 ngan suma pakcik makcik n sepupu yg sememangnya menetap di kelantan, sayu gak rasa..ye ar...bile plak nak balik kelantan kalu tak raya kan..tu pun belum tentu raya taun depan akan balik ke sini agi....mmmm..ku tabahkan ati je la...smpai kondo da nak kul11 gakla...n masing2 berkemas n ready utk bangun pagi...flight kul 645pg..!!!!....nak kena bangun AWAL...!!!

430pagi, suma bangun terkejut sebab da lewat..ak sempat capai towel utk mandi pagi2 buta tuh...aunty ak yang nak tlg anta ke airport da odw ke kondo...n dlm 515pg, kitorang da ad atas keta bergerak ke airport...takde gambar yg dirakamkan di LT Sultan Ismail Petra,Pengkalan Chepa...

selamat mendarat di KLIA jam 740pg...terus berjalan dengan slow belt utk amik bagasi..before beli tiket KLIA Express utk ke KL Sentral...

KLIA - KL Sentral : 28 minit, RM35.00 sehala

turun je lif utk ke aras 1,tren da ready.tp kitorang decide utk tunggu next train..sebab barang banyak.so takut nanti kang tgh punggah barah,pintu tutup...ahaha...sape tah yg wat teori nih..hihihi...so tunggu la next train yg akan sampai lepas tu..so aktivitinye adalah..duduk di kerusi sambil main troli..ahahaha.....

duduk di kerusi...

masa ni, my anak buah da jaga da..so, aktiviti tambahan adalah bermain ngan dia...si kecik ni...7 bulan baru...iihhihi...main ape...???...ye..main TROLI BEG...tgk la hasilnye...

mula-mula camni...

lepas tu camni plak.....tp tak lama sebab tgn lenguh jadi....lepas tu...

lepas tu..da jadi camni....racing time...!!!go...go...go...

tren sampai tak lama lepas tu, n bertolak dlm kul 847pg....n dijangka tiba di KL Sentral kul 915pg...n plan seterusnye adalah bersarapan di Food Court..malangnya tutup..n akhirnya...pelaburan bertambah sebab breakfast kat McD...da takde pilihan...tp before tu tgk ar aksi2dlm ERL ek...
iklan KLIA Ekspress

kesian kan...???...telan mamee je on the way tu...

n ending pada journey hari ni adalah....
INI......

cian die...penat ye....last..sampai ke rumah dlm kul11 pagi......

maka tamatla cerita utk entry kali ini.....alalalala...esok...sambung beraya plak....jmpa entry lepas ni yeah...!!!

4 comments:

TaoBiqBoolat said...

jep...ko g jln raya nek lori tu yg jln jem tuu...

sbb ko da lbey muatan~

n knp ak rasa mcm ko plak yg tlebey xcited men troli tuu?nk msuk gk ke?

AFIQ zainal said...

badol punya budak..aku nek keta je jep..

haha...aku tumpang sekaki je..maklumla driver troli...

zairi baharom said...

penuh smgt be tolak troli nmpk.haha. taula ko xleh msk troli tu be, jgn r tunjuk prsn disitu.haha

be, slmt raye. nmpk keceriaan dlm family ko. smg kekal epi2 ye..=)

AFIQ zainal said...

ahahaha....nak wat camne..budak kecik tu suka..ade ke patut die buli pak ngah die...tak patut kan..